Dijous, 21 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xavier Lluch és el president del Consell Comarcal, fruit del pacte entre JxCat i PSC

El ple de dissabte no va tenir sorpreses i es va fe efectiu l’acord presentat la setmana passada entre JxCAT i PSC. Un ple que va registrar també la protesta de l’ANC.

Com ja s’havia anunciat la setmana passada, l’alcalde de Font-rubí de JxCAT va ser escollit dissabte com a president del Consell Comarcal, càrrec que ja ostentava en el mandat anterior.

Un cop els consellers i conselleres van prendre possessió del seu càrrec es va procedir al moment de la votació per tal d’escollir el president de l’ens per els propers 4 anys. Una votació que no va deparar cap sorpresa i que va permetre a Xavier Lluch ser reescollit, en funció del pacte de govern presentat la setmana passada entre JxCAT i el PSC a l’ens comarcal. Lluch va assolir 19 vots, de les dues formacions que donen suport al govern. El candidat d’ERC va assolir el 10 vots dels seus representants, la candidata de la CUP els tres del seu grup, i la candidata de En Comú Podem es va votar ella mateixa.

En acabar el plenari, Xavier Lluch feia una primera valoració apuntant la il·lusió per repetir en el càrrec al mateix temps que la responsabilitat que representa treballar per els interessos dels municipis de tota la comarca. Apuntava com a principals reptes a banda d’aquesta tasca de suport als municipis, el treball en defensa del Penedès que s’ha de fer des de la planificació territorial.

En el decurs del ple, membres de l’assemblea de l’ANC de Vilafranca van fer sentir la seva veu en protesta per el pacte de govern entre JxCAT i el PSC. En aquest sentit, Lluch explicava que respectaven les opinions de les persones que s’havien concentrat per protestar, però que els acords responien a la voluntat de garantir la governabilitat al Consell Comarcal, per tal de donar estabilitat i continuïtat a la feina feta en els darrers quatre anys.

Aquest primer ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès va finalitzar amb la tradicional fotografia de tots els consellers i conselleres que conformaran l’ens en aquests propers quatre anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: