Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xavier Lluch enceta el nou mandat del CCAP amb «un govern a mida»

Amb el plenari del cartipàs, celebrat ahir dimarts, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès inicia de ple el mandat dels propers 4 anys.

Xavier Lluch, alcalde de Font-rubí, continua al capdavant de l’ens gràcies a la renovació del pacte entre Junts per Catalunya i el PSC, que els dona majoria absoluta. Plegats sumen 19 consellers i deixen ERC, amb 10 consellers, liderant l’oposició.

Lluch qualificava aquest ple d’il.lusionant perquè comença el mandat i explica que personalment comença de nou i amb «un govern a mida», que se´l sent molt seu.

El seu soci de govern, Francisco Romero, portaveu del Grup Comarcal Socialista, diu que la reedició del pacte donarà estabilitat, però afegeix que estan oberts a les aportacions de la resta de grups. Quant a prioritats per als propers anys, fa una aposta per la mobilitat amb assignatures pendents com el peatge de Martorell o la millora de Rodalies.

Els serveis socials, la promoció turística i el transport i les beques escolars també seran prioritaris, com destaca Lluch.

Quant a l’organigrama, les sis vicepresidències queden en mans de JuntsXCat i el grup Comarcal Socialista. César Herraiz, alcalde d’Avinyonet, serà el president del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses i Ramon Riera presidirà el Consorci de Promoció Turística del Penedès.

Joan Manel Monfort presidirà l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Jordi Ferrer es fa càrrec de l’Àrea d’Atenció a les Persones, la d’Economia i Hisenda serà presidida per Carles Morgades, Albert Tort presidirà l’Àrea de Plans Transversals i Lluís Miquel Valls estarà al capdavant de Promoció Econòmica i Comarcal. Quant a les conselleries destaquem la de Política Territorial a mans del vilafranquí Joan Manel Montfort, Núria Arnau serà la consellera de Benestar Social, la conselleria d’Economia és per a Carles Morgades, la d’Ensenyament per al martinenc Albert Tort, Habitatge per a Sílvia Pérez de Les Cabanyes i la sadurninenca Susanna Mérida estarà al capdavant d’Empresa i Ocupació.

La gelidenca Anna Enjuanes, la única consellera d’En Comú Guanyem Penedès, treballarà perquè el Consell sigui una eina que vetlli pel benestar dels penedesencs.

Amb 3 consellers, la CUP continuarà qüestionant aspectes de la funcionalitat i estructura de l’ens que troben que a vegades s’allunya de la població, tot i reconèixer les dificultats que comporta la majoria absoluta de Junts i el PSC, com explica el riudebitllenc Isaac Ruana

El quintinenc Pol Pagès, portaveu del Grup Comarcal d’ERC, es mostra disposat a liderar l’oposició per tal que es facin les coses ben fetes, tot recordant que consideren que se’ls ha aïllat. Quant a reptes per al nou mandat, aposten per la transició ecològica i la reindustrialització de la comarca.

Amb els vots favorables de l’equip de govern i els vots en contra d’ERC, la CUP i els Comuns, el ple va aprovar la continuïtat de Francesc Rosell com a gerent del Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb un sou brut anual de 58.500 euros.

Quant a la periodicitat de les sessions de ple, se celebraran el segon dijous de mes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: