Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinicius Rangel s’endú la mediàtica primera edició de la Volta Ciclista al Penedès

Amb Vinicius Rangel com a guanyador, aquesta cursa ciclista ha estat marcada pel fort component mediàtic que ha generat l’incident de dissabte al matí durant la contrarellotge.

Aquest cap de setmana va tenir lloc la primera edició de la Volta Ciclista al Penedès, amb el ciclista brasiler Vinicius Rangel, del Valverde Team com a guanyador d’aquesta cursa de categoria junior. Al podi el van acompanyar Adrià Bartina, de l’equip Antiga Casa Bellsolà i Álvaro Polo, del Cartagena – Patatas Pijo.

La cursa va portar els corredors per les carreteres de la comarca durant aquest cap de setmana, i al llarg de 4 etapes, van prendre part 16 equips amb 7 ciclistes cadascun. En resum, una cursa de gran envergadura en quant a volum de participants: 112 ciclistes amb unes edats d’entre 17 i 18 anys.

En la primera etapa, disputada divendres a la tarda, es va imposar el ciclista del Tot net – Terrassa, Álvaro Robles, amb un final d’etapa que es va decidir a l’esprint i amb 5 corredors en menys de dos segons. Aquesta etapa va portar el paquet de corredors per un recorregut de 100 km entre Llorenç del Penedès i el Vendrell.

Dissabte al matí els carrers de Sant Sadurní acollien la segona etapa de la Volta, una contrarellotge per equips que recuperava el circuit de 17 km que es va fer servir en els Jocs Olímpics del 92, tal com explicava l’alcalde de Sant Sadurní, Josep Maria Ribas.

En una jornada passada per aigua en què van arribar a caure fins a 41 litres per metre quadrat, aquestes precipitacions van originar diverses inundacions en algunes parts del recorregut. Les grans acumulacions d’aigua van provocar una aparatosa caiguda de tres corredors, fet que va causar alguns moments de tensió entre membres de l’equip i l’organització. Aquest moment ha arribat a acaparar l’atenció de molts mitjans de comunicació a nivell nacional.

Aquest mateix incident ha coincidit en el temps amb la suspensió d’una etapa del Tour de França aquest mateix dissabte, per una forta calamarsada i despreniments de terra que van impedir als corredors seguir el recorregut.

Al final de la contrarellotge per Sant Sadurní, el Valverde Team es va endur la victòria d’etapa amb una diferència de 21 segons respecte el segon equip classificat, el Quadis Trek de Sant Boi. Finalment l’organització va decidir no tenir en compte els temps degut a la situació de caos que va provocar el clima durant l’etapa.

Per l’etapa de la tarda, es va decidir canviar el recorregut previst i finalment es va disputar una etapa de 48 km amb arribada i sortida a l’Arboç. L’alcalde del municipi, Joan Sans, va posar de manifest la completa disposició per part del consistori per col·laborar i fer possible aquesta etapa, després de la situació que s’havia viscut durant el matí. Antonio Lozano, de l’equip Auto Gomis – Sports Pursuit va ser el guanyador de l’etapa.

I ja arribàvem a diumenge, darrer dia de competició, amb la quarta etapa, de 120 km, que portava als corredors des de la sortida, a Vilafranca del Penedès fins l’arribada al Castell de Subirats.

L’alcalde de Subirats, Pere Pons, es mostrava satisfet per acollir aquest final d’etapa al municipi que ell governa, afirmant que la intenció és seguir acollint curses com aquesta i que la televisió és el millor aparador per mostrar un poble al món sencer.

En aquest final de cursa, el que encapçalava la general en aquells moments, Álvaro Robles es va deixar 1 minut i 21 segons respecte al guanyador de
l’etapa Vinicius Rangel. Aquesta victòria d’etapa va permetre al ciclista brasiler escalar fins la primera posició de la general, convertint-lo en el guanyador de la primera edició de la Volta Ciclista al Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: