Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC marca com a prioritats municipals les polítiques urbanes, socials i medi ambientals

El regidor Ramon Arnabat ha apuntat que, després d’un mes d’anunciar el pacte entre Junts per Vilafranca i el PSC, Vilafranca continua sense Pla d’Acció Municipal pels propers quatre anys.

Ramon Arnabat i Montse Romagosa han explicat en roda de premsa el posicionament de Vilafranca en Comú pel que fa al primer mes de govern a l’Ajuntament de Vilafranca i les prioritats que es marquen per a aquest mandat.

El regidor Ramon Arnabat ha apuntat que, després d’un mes d’anunciar el pacte entre Junts per Vilafranca i el PSC, Vilafranca continua sense Pla d’Acció Municipal pels propers quatre anys.

El regidor ha dit que aquesta continuïtat pot ser negativa per la vila i ha reivindicat un diàleg amb l’oposició que, al seu parer, no s’ha donat els darrers anys.
Arnabat també ha dit que la continuïtat de la sociovergència a Vilafranca suposarà previsiblement un mateix model que no aposta per una estratègia valenta pel que fa als temes que des de VeC consideren prioritaris: les polítiques urbanes, socials i mediambientals.

Vilafranca en Comú es marca aquestes línies com a prioritàries tot seguint el programa amb el qual es van presentar a les darreres eleccions municipals, en el qual apostaven per una vila «cuidadora, sostenible, habitable i pel bé comú».

En el primer àmbit, la vila cuidadora hauria d’apostar per models més eficients d’atenció a la gent gran, amb l’antiga residència Sant Francesc com a equipament clau per a aquest col·lectiu i una nova biblioteca dimensionada a les necessitats de la població. Pel que fa a la vila sostenible, VeC aposta per la transició energètica, una millor gestió dels residus i una mobilitat verda. En l’àmbit de la vila habitable, la formació vol anar més enllà del manteniment de carrers i places per fer una ciutat on tothom se senti còmode.

Finalment, la vila pel bé comú ha d’apostar, segons VeC, per una economia conscient i per models cooperatius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: