Dimarts, 27 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una vintena de persones a la xerrada de Som Energia sobre instal·lacions fotovoltaiques

La sessió s’adreçava als socis de la cooperativa que havien mostrat interés en participar en la compra conjunta per complementar un centenar d’instal·lacions entre les tres comarques.

L’escorxador de Vilafranca acollia dijous a la tarda la sessió tècnica adreçada a socis de Som Energia de l’Alt Penedès interessats en participar en la compra conjunta d’instal·lacions fotovoltaiques a les comarques de l’Alt Penedès, Baix Llobregat i Garraf.

La trobada va reunir poc més d’una vintena de persones que volien conèixer en detall la proposta. Com comenta el soci de Som Energia Xavi Carbonell, la idea inicial era aconseguir un centenar d’instal·lacions entre les tres comarques, però a primers de setmana ja tenien 138 sol·licituds.

La primera motivació d’aquesta iniciativa és ajudar a lluitar contra el canvi climàtic, promovent l’ús d’energies alternatives. En aquest cas amb l’energia solar, però en d’altres amb l’energia eòlica. Carbonell recordava també que l’actual legislació ja regula l’autogeneració d’energia i la seva comercialització a través de la figura dels integradors és previst que és reguli en els propers mesos.

En la trobada que es va fer dijous amb els socis de l’Alt Penedès es va explicar l’acord al qual s’ha arribat amb l’empresa que s’ha escollit per fer les instal·lacions i els condicionants que s’han de complir per tal de poder participar d’aquesta compra conjunta.

Les condicions tècniques i econòmiques, així com les previsions de rendiment que se’n pot obtenir i les perspectives de futur d’aquest tipus d’autogeneració d’energia que consideren des d’aquesta cooperativa és el futur, van centrar bona part de les qüestions que es van posar sobre la taula al llarg de la xerrada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: