Dimarts, 28 de Gener de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Som energia promou una compra conjunta d’instal·lacions fotovoltaiques a l’Alt Penedès

Es tracta d’una proposta que s’adreça als socis de la cooperativa i que te l’objectiu d’incrementar el consum d’energia neta i l’autoproducció per apoderar els consumidors.

Representants de la cooperativa Som Energia explicaven dimecres a l’Escorxador aquesta proposta que han engegat de compra col·lectiva que pretén potenciar l’autoproducció d’energia en aquest cas a través de plaques fotovoltaiques.

Xavier Carbonell i Francesc Simó, com a membres del grup local de l’Alt Penedès, comentaven que es tracta d’un projecte adreçat a socis de la cooperativa i que vol aconseguir a través d’una compra conjunta uns preus més ajustats que possibilitin la instal·lació d’aquests equipaments.

La proposta que es fa a nivell d’Alt Penedès, Baix Llobregat i Garraf és similar a la que es va fer fa un any al Vallès.

Des de Som Energia l’objectiu és que la ciutadania sigui capaç de generar energia, per tal de poder-ne tenir el control. La normativa s’està adaptant als canvis energètics, però de manera lenta i sovint desigual. A nivell municipal per exemple, encara hi ha moltes diferències entre els permisos, informes i estudis que s’han de presentar per poder fer la instal·lació.

Carbonell apunta que amb el sistema que proposen es genera energia per a autoconsum, i que si hi ha excedents es subministren a la xarxa tot i que no es cobren.

En un futur, però, en cas de ser un gran generador d’energia sí s’hauria de poder vendre el sobrant a altres possibles usuaris.

Aquest dijous a la tarda es fa una reunió a l’Escorxador amb els socis que han mostrat la seva voluntat de participar en aquest projecte. La intenció en un primer moment era poder arribar a fer un centenar d’instal·lacions, però s’han recollit més de 140 sol·licituds. No totes seran tècnicament possibles, però des de Som Energia confien en poder superar el centenar.

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

05:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
06:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: