Dimarts, 27 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Som energia promou una compra conjunta d’instal·lacions fotovoltaiques a l’Alt Penedès

Es tracta d’una proposta que s’adreça als socis de la cooperativa i que te l’objectiu d’incrementar el consum d’energia neta i l’autoproducció per apoderar els consumidors.

Representants de la cooperativa Som Energia explicaven dimecres a l’Escorxador aquesta proposta que han engegat de compra col·lectiva que pretén potenciar l’autoproducció d’energia en aquest cas a través de plaques fotovoltaiques.

Xavier Carbonell i Francesc Simó, com a membres del grup local de l’Alt Penedès, comentaven que es tracta d’un projecte adreçat a socis de la cooperativa i que vol aconseguir a través d’una compra conjunta uns preus més ajustats que possibilitin la instal·lació d’aquests equipaments.

La proposta que es fa a nivell d’Alt Penedès, Baix Llobregat i Garraf és similar a la que es va fer fa un any al Vallès.

Des de Som Energia l’objectiu és que la ciutadania sigui capaç de generar energia, per tal de poder-ne tenir el control. La normativa s’està adaptant als canvis energètics, però de manera lenta i sovint desigual. A nivell municipal per exemple, encara hi ha moltes diferències entre els permisos, informes i estudis que s’han de presentar per poder fer la instal·lació.

Carbonell apunta que amb el sistema que proposen es genera energia per a autoconsum, i que si hi ha excedents es subministren a la xarxa tot i que no es cobren.

En un futur, però, en cas de ser un gran generador d’energia sí s’hauria de poder vendre el sobrant a altres possibles usuaris.

Aquest dijous a la tarda es fa una reunió a l’Escorxador amb els socis que han mostrat la seva voluntat de participar en aquest projecte. La intenció en un primer moment era poder arribar a fer un centenar d’instal·lacions, però s’han recollit més de 140 sol·licituds. No totes seran tècnicament possibles, però des de Som Energia confien en poder superar el centenar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: