Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sergi Vallès ha estat escollit president de la Mancomunitat Penedès-Garraf

L’alcalde de Torrelles de Foix, Sergi Vallès, ha estat escollit nou president de la Mancomunitat Penedès-Garraf amb el suport de 25 municipis, fruit de l’acord de govern entre JxCat i PSC.

Es tracta del primer president escollit després de l’entrada en vigor dels nous estatuts i retorna la presidència a la comarca de l’Alt Penedès. L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, també ha presentat la seva candidatura a presidir l’ens, que ha obtingut el suport de 6 municipis. En la seva intervenció ha explicat que «la Mancomunitat és un òrgan de gestió dels serveis mancomunats i haurien de ser representades totes les forces polítiques que van participar als comicis».

L’assemblea de constitució, que ha tingut lloc aquest dijous al migdia al saló de sessions de l’Ajuntament de Canyelles, ha comptat amb l’assistència dels alcaldes i de les alcaldesses dels municipis que integren la Mancomunitat. En la pressa de possessió del càrrec, Sergi Vallès ha agraït la tasca de l’anterior presidenta, l’alcaldessa de Canyelles Rosa Huguet, i ha assegurat «que la Mancomunitat és un ens que representa tots els municipis i tots els ciutadans».

Així mateix, en la seva intervenció el nou president ha explicat que no es formarà govern fins al setembre, i que en aquest mes i mig esperen poder tancar un acord.

Amb Sergi Vallès, la presidència de la mancomunitat retorna a un municipi de l’Alt Penedès. Ell és el primer president que arriba al capdavant de la mancomunitat des que aquesta aprovés ara fa poc més d’un any els seus nous estatuts, amb els que s’obre la porta a la incorporació de nous municipis de les comarques de l’anoia i del Baix Penedès. Un repte que encara amb optimisme.

Sergi Vallès serà doncs el president que, després de la important modificació dels estatuts que la Mancomunitat va aprovar el març del 2018, podrà obrir noves línies de treball i cooperació entre els ajuntaments que en formen part. I en aquest sentit, podrà incidir en nous serveis cada vegada més demanats per les administracions locals, intensificant la seva feina en àmbits com els boscos, les campanyes contra incendis i el manteniment de les carreteres. I per això, l’ampliació del nombre de municipis que en formen part es veu com un pas necessari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: