Dissabte, 22 de Febrer de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Santa Margarida i els Monjos ha inaugurat ‘La Quadra’

La Quadra és l’espai dels balls populars i de les festes majors del municipi, un equipament que es va inaugurar divendres passat.

L’Ajuntament ha recuperat l’antiga cavallerissa de Mas Catarro i l’ha museïtzat amb l’objectiu de disposar d’una instal·lació per a la conservació i la difusió del patrimoni local i de la cultura popular.

Amb una superfície de 144 m2, planta baixa amb zona d’exposició, magatzem i un altell, la Quadra exposa bona part de les peces del seguici. Hi ha els gegants i els gegantons, els dracs, els capgrossos i elements dels balls: cintes, gitanes, diables, panderos, picarols, Serrallonga, pastorets, bastoners, cercolets i Ball del Foix.

A més, s’han elaborat uns audiovisuals i uns recursos digitals amb les músiques i vídeos de la festa i una guia amb informació de tots els balls de les festes majors.L’objectiu és que La Quadra esdevingui un espai de trobada per a les entitats culturals i que estigui oberta a les visites, especialment a les escoles, com a peça clau de la dinamització de l’espai.

El projecte de millora i adequació de La Quadra, amb un pressupost de licitació de 68.000€, ha tingut una subvenció de 50.000 € de la Diputació de Barcelona.

La inauguració es va convertir en una petita festa major avançada, amb la participació de la gran majoria dels balls en una cercavila que va sortir a quarts de nou del vespre de la plaça Pau Casals i va acabar a tres quarts de deu de la nit a la Quadra amb un acte de benvinguda al nou espai.

Programació

Ràdio Vilafranca

18:00
Posem-nos sèries
Sèries de TV de la mà de Cris&Clim
19:00
Corazón de Rock'n'Roll
Musical amb Josep Fleitas
20:00
Hoquei en directe
Digittecnic Vilafranca - Arenys de Munt

Penedès Televisió

18:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
18:30
Tertúlia de Carnaval
Tertúlia sobre el Carnaval, amb Àlex Santamaria

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: