Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Cugat Sesgarrigues ha celebrat una «sacsejada i renovada» Festa Major 2019

Aquest diumenge ha culminat la Festa Major de Sant Cugat Sesgarrigues, després de dotze dies de festa.

Ha estat un any de canvis, tant en el format com en la programació que han comptat també amb la participació de les entitats del poble que com sempre s’hi han abocat.

Els actes centrals s’encetaven divendres amb el pregó de Festa Major que enguany ha anat a càrrec de la Societat Coral El Raïm que celebra el centenari. Fundada el 1919, inicialment va ser un cor masculí i entre els anys 20 i 30 va derivar en orfeó, incorporant les dones del poble. També van crear un grup de teatre i era la única entitat que organitzava excursions. Així a través de la Societat Coral El Raïm, moltes persones van poder sortir per primera vegada de Sant Cugat.

El pregó va recordar aquesta història centenària i moltes anècdotes. Escoltem un parell de fragments d’aquest pregó a càrrec de dues de les veus més joves de la coral . . .

La Societat Coral El Raïm també va cantar i es va ballar.

A continuació, va tenir lloc la tradicional encesa pels carrers del poble a càrrec dels Diables Sexes Foc, que enguany han retut homenatge als 25 anys del Sexot, com explicava Aleix Juvé.

De l’activitat festiva i cultural de diumenge destaca el Ball de lluïment a càrrec dels balls de cercavila, que ja havien sortit dissabte, la colla gegantera Els Titots i els Diables Sexes Foc i els Petits Sexes Foc. En acabar, concert vermut a càrrec dels Ministrers de Vilafranca, a la Parra del cafè.

El ball de vetlla amb l’Orquestra Pentagrama, la projecció del lip dub, que ha estat una de les novetats d’aquesta Festa Major 2019, i la traca final servien per acomiadar aquest diumenge al vespre una «renovada i sacsejada» Festa Major santcugatenca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: