Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Presentat el webdoc «Tothom a punt!», centrat en la creació de la imatge gràfica de la FM 2018

Aquest dilluns va tenir lloc la presentació d’un webdoc (lloc web interactiu) sobre el procés de creació de la imatge gràfica de la Festa Major de Vilafranca 2018.

Aquesta setmana s’ha presentat el webdoc «Tothom a punt!», un projecte de disseny inclusiu i participatiu fruit de la col·laboració entre l’agència Giny Comunicació i la Fundació L’Espiga, que van treballar plegats en la creació de la imatge gràfica de la Festa Major 2018 de Vilafranca. L’acte va tenir lloc aquest dilluns a la tarda, a l’Oficina de CaixaBank de Vilafranca del Penedès al carrer Sant Joan, número 2.

La presentació del webdoc reflexa el treball conjunt entre l’equip de disseny de Giny Comunicació i un grup d’usuaris de la Fundació l’Espiga, durant els mesos d’hivern i primavera del 2018. La particularitat resideix en el fet que l’Espiga és una entitat que vetlla per la inclusió social de persones amb discapacitat, que gràcies a aquest projecte van viure una experiència artística única.

A través de tallers de dibuix, pintura i mosaic, els usuaris van expressar lliurement com viuen la Festa Major de Vilafranca, un material inèdit a partir del qual les dissenyadores de Giny van crear una imatge gràfica genuïna, integradora i emotiva. El treball va acabar rebent un important reconeixement per la feina feta, quedant tercers en els Premis Laus de Disseny Gràfic.

Mesos després d’haver acabat el treball col·laboratiu i a propòsit de la publicació d’un webdoc amb tots els detalls del projecte, les dues parts han seva comoditat al llarg del procés creatiu i la satisfacció d’haver plasmat tota la feina en aquest webdoc.

El director de projectes de Giny Comunicació, Raimon Gumà, destaca la importància d’aquesta feina i els canvis que ha comportat per la política de treball de l’agència, i que tot plegat marcarà la manera de fer dels futurs projectes que duran a terme.

Durant el transcurs de la roda de premsa també van intervindre les dissenyadores Eva González i Andrea Sirisi, que van valorar molt positivament el projecte en qüestió. Assenyalaven les facilitats a l’hora de treballar amb els usuaris de l’Espiga, i la gran acollida que va tenir el seu treball, que va acabar rebent el tercer premi dels Premis Laus de Disseny Gràfic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: