Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obrim el Molí d’en Rovira referma les seves reivindicacions

Obrim el Molí d’en Rovira referma les seves reivindicacions arran de l’informe de la Comissió d’Urbanisme sobre el pla del carrer Comerç.

La Plataforma Veïnal Obrim el Molí d’en Rovira ha explicat en un comunicat les seves valoracions després de conèixer el contingut de l’informe de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona sobre el pla del carrer Comerç. Des de la Plataforma consideren que la Comissió els ha donat la raó en les seves reivindicacions perquè l’informe obliga a refer un projecte que, al seu parer, no ha comptat mai amb l’opinió del veïnat ni amb la seva voluntat d’integrar el barri del Molí d’en Rovira a la resta de Vilafranca.

La portaveu de la plataforma diu que s’han sentit «menyspreats, ridiculitzats i pressionats» pel sol fet de manifestar la seva opinió respecte el projecte i que l’actitud de l’equip de govern en aquest tema ha estat de «prepotència».

Des d’Obrim el Molí d’en Rovira, l’arquitecte Josep Oller explica que l’informe obliga a refer el pla i a que torni a passar pel ple municipal.

Per a la plataforma, el diagnòstic és clar: el pla hauria d’haver incorporat el «sentit comú i la participació del veïnat».

Al comunicat d’Obrim el Molí d’en Rovira, la plataforma explica que de l’informe es desprèn que «no està acreditada la demanda d’habitatge que proposa el Pla ni concretada la necessitat global d’habitatge protegit»; que no hi ha un estudi urbanístic que tingui en compte «la vocació de nova centralitat de la zona arran del cobriment de les vies del tren, ni recull ni potencia el motor econòmic que suposa l’activitat del vi i el cava, ni aporta propostes de cohesió social». L’informe posa de manifest, d’altra banda, que se supera el sostre edificable permès, que no es pot fer un aparcament privat sota un espai públic, que al projecte hi falten zones verdes, espais públics, espais lliures i equipaments i que «no hi ha cap estudi que acrediti l’oportunitat del desenvolupament proposat».

La Comissió, en el seu informe, també parla de la pressió que suposa l’increment d’habitatge al barri, tant pel que fa al nombre d’immobles com al nombre de veïns i veïnes, i assegura que tindrà un impacte, no només sobre el barri del Molí d’en Rovira, sinó també sobre tota la ciutat.

Ara, Obrim el Molí d’en Rovira reclama que, a partir d’aquest moment, «s’obri un procés de participació democràtic i transparent de veritat».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: