Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les piscines registren una afluència massiva perpal·liar els efectes de l’onada de calor

Diferents piscines municipals de l’Alt Penedès han obert de manera gratuïta des de divendres per tal de facilitar als veïns poder-se remullar i apaivagar l’onda de calor.

Les piscines Isidre Prunés de Vilafranca registraven aquest divendres al matí una alta afluència de públic des de primera hora, amb persones que volien aprofitar per refrescar-se davant les altes temperatures que es preveuen per avui.

Recordem que des de dijous, i en principi fins dissabte, les piscines vilafranquines com moltes altres de la comarca obren de manera gratuïta per facilitar als veïns que puguin remullar-s’hi per ajudar a apaivagar les fortes calors d’aquests dies. Des del Complex Aquàtic confirmaven que havien triplicat pràcticament l’afluència d’un dia normal amb aquesta mesura, i que s’estava pendent de les previsions per veure si s’allargava la mesura fins diumenge.

Una mesura similar, d’obertura gratuïta de les piscines, s’ha pres en altres municipis de l’Alt Penedès, com els de Sant Cugat Sesgarrigues, Sant Sadurní i Torrelavit que posen a disposició dels seus veïns aquests equipaments fins a cobrir els aforaments màxims.

Aquests dies darrers del mes de juny estant sent molt calorosos, i de fet des del 21 de juny fins avui, les temperatures han anat tirant amunt i arribant a màximes de 38 graus aquest divendres.

Així, i segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia, el dia 21 vam tenir màximes de 27.8 graus i una mitjana de 22.2 graus. El dia següent, 22 de juny, la màxima va ser de 28.3, el dia 23 ja es van enfilar fins els 30.5 i el dia de Sant Joan la màxima va ser de 32.7

Aquest dimarts, dia 25, la temperatura màxima va ser similar, 32.8 graus; però l’endemà dimecres dia 26, la màxima va pujar tres graus i va arribar als 35.8. El dijous 27 ja es va arribar de màxima amb 36.2; i per aquest divendres la previsió era arribar als 38, amb mínimes de 20 graus.

De cara als propers dies, la previsió per dissabte dia 29 és mantenir-se en màximes de 38 graus, però amb una mínima de 22 graus. Una situació que s’aniria mantenint en els darrers dies de juny i els primers de juliol. Les màximes baixarien una mica, situant-se en uns 34 graus; però amb mínimes que es mourien entre els 20 i els 21.

Davant d’aquesta onada de calor, cal tenir present algunes recomanacions bàsiques. Cal hidratar-se molt sovint. Beure força aigua i evitar fer àpats copiosos. En la mesura del possible cal evitar sortir al carrer en les hores de màxima insolació.

Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual. Igualment és molt recomanable que si sortiu a córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.

Les persones amb malalties cròniques, la mainada i la gent gran són les que més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint.

Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: