Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Arxiu Municipal de Gelida és capdavanter de la conservació de fons privats

Després de la cessió de documents per part de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida i el Grup Excursionista Gelidenc, l’arxiu del municipi s’erigeix com una referència a tota la província.

Amb 27 fons de caràcter privat i quatre col·leccions, l’Arxiu Municipal de Gelida s’ha convertit en l’arxiu que més fons privats té en custodia dels que integren el Programa de Manteniment de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona.

Això ha estat possible després de la recent donació del fons documental de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida i del Grup Excursionista Gelidenc.

Els dos fons adquirits tenen un elevat grau d’interès perquè completen la informació disponible a l’Arxiu Municipal sobre la vida cultural i associativa del municipi. El fons de l’Associació d’Amics del Castell de Gelida va de l’any 1966 fins el 2003 i inclou documentació dels òrgans directius, d’administració i de gestió econòmica. A més també inclou la documentació sobre el manteniment i la restauració del castell, una de les peces del patrimoni cultural i arquitectònic més emblemàtiques del municipi.

El fons del Grup Excursionista Gelidenc inclou documentació que va des de 1974 a 1976, amb les actes de reunions del grup, el reglament i els estatuts de l’entitat. També hi ha correspondència, fitxers de socis, el butlletí de l’entitat i diferent informació sobre les activitats que es duien a terme dins del grup.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: