Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema a la D.O Cava es preveu de qualitat i similar en quilos respecte l’any passat

Encara queden algunes setmanes per l’inici de la verema d’aquest 2019, però les sensacions són que es podrà tenir una collita de bona qualitat sanitària i amb una quantitat de quilos similar al 2018.

Jaume Domènech, representant de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya al Consell Regulador del Cava considera que caldrà estar pendents d’aquestes properes setmanes. Les onades de calor que hem tingut aquestes darreres setmanes han afectat la planta, que pateix estres hídric. Això pot comportar que els grans de raïm acabin no pesant tant com caldria.

Domènech explica que enguany no s’han fet gaire tractaments a la vinya per afrontar problemes sanitaris i per tant no s’ha sulfatat tant com en altres veremes. A més, pel que fa a l’inici de la verema la previsió és que no sigui tant avançada com en anys anteriors, i que les varietats més primerenques es comencin a collir de cara a mitjans d’agost.

Com sempre, però, parlant de temes que tenen a veure amb l’agricultura, caldrà estar pendents de la climatologia d’aquests propers dies, que poden influir per variar les previsions que els pagesos fan sobre la propera verema.

Si es mantenen les condicions actuals, la verema d’aquest 2019 pel que fa al raïm per cava, podria moure’s al voltant dels 330 milions de quilos que es van collir el 2018 i anar acompanyada d’unes bones qualitats sanitàries que ajudarien a poder aconseguir un bons vins base per a cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: