Dijous, 21 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La verema a la D.O Cava es preveu de qualitat i similar en quilos respecte l’any passat

Encara queden algunes setmanes per l’inici de la verema d’aquest 2019, però les sensacions són que es podrà tenir una collita de bona qualitat sanitària i amb una quantitat de quilos similar al 2018.

Jaume Domènech, representant de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya al Consell Regulador del Cava considera que caldrà estar pendents d’aquestes properes setmanes. Les onades de calor que hem tingut aquestes darreres setmanes han afectat la planta, que pateix estres hídric. Això pot comportar que els grans de raïm acabin no pesant tant com caldria.

Domènech explica que enguany no s’han fet gaire tractaments a la vinya per afrontar problemes sanitaris i per tant no s’ha sulfatat tant com en altres veremes. A més, pel que fa a l’inici de la verema la previsió és que no sigui tant avançada com en anys anteriors, i que les varietats més primerenques es comencin a collir de cara a mitjans d’agost.

Com sempre, però, parlant de temes que tenen a veure amb l’agricultura, caldrà estar pendents de la climatologia d’aquests propers dies, que poden influir per variar les previsions que els pagesos fan sobre la propera verema.

Si es mantenen les condicions actuals, la verema d’aquest 2019 pel que fa al raïm per cava, podria moure’s al voltant dels 330 milions de quilos que es van collir el 2018 i anar acompanyada d’unes bones qualitats sanitàries que ajudarien a poder aconseguir un bons vins base per a cava.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Entrevista a Oscar Ryan Sta. Cecilia Rock fest 21-11-19
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Esport comarcal
Hoquei. Noia - Palafrugell

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: