Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JARC dona suport a mantenir el rendiment del cava de la campanya anterior

El Consell Regulador de la DO Cava, del qual JARC en forma part com a representant dels productors, es va reunir fa uns dies per decidir les normes de campanya.

L’òrgan rector va decidir que es mantingui el rendiment de producció com a la campanya de l’any passat, amb un màxim de 12.000 kg/ha. La producció màxima autoritzada està condicionada pel rendiment màxim establert pels consells reguladors de les Denominacions d’Origen Protegides. JARC dona suport a aquesta mesura que ha estat consensuada amb la resta de membres de la coalició de viticultors del cava. A més, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya argumenta que el preu del raïm d’enguany han de tendir a l’alça perquè s’estima que la producció de 2019 serà similar a la de l’any passat i s’hauria d’equilibrar la cadena de valor amb un millor repartiment dels beneficis.

Per tant l’entitat exigeix que les empreses elaboradores marquin un preu de la matèria primera superior al de la campanya anterior, en consonància a la qualitat del producte. El 2018 es van recollir a Catalunya 110 milions de kg de Macabeu, 100 milions de kg de Xarel·lo i 64 milions de kg de la Parellada, com a varietats més representatives per a la producció de cava. L’objectiu més immediat és d’1 euro.

El Consell Regulador del D.O.P Cava és un organisme desconcentrat del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medio Ambient. Està integrat per viticultors, elaboradors i per representants de les Comunitats Autònomes de la “regió del cava” i del Ministeri. Les seves funcions són orientar, vigilar i controlar la producció, elaboració i qualitat dels vins emparats; vetllar pel prestigi de la denominació “Cava”, promocionar-la i millorar els seus mercats, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: