Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots de Vilafranca completen el 4 de 8 a la Festa Major de la Granada

Els vermells posposen l’estrena del 3 de 8 en una diada de Festa Major per sota de les expectatives.

La població penedesenca gaudia per quart any consecutiu de la retornada diada castellera de Festa Major, però aquest cop no va ser plaça talismà d’anys anteriors, un fet que també es va notar en la assistència de públic.

Els Xicots de Vilafranca van poder fer un castell de 8, i van posposar per un altra dia l’estrena del 3 de 8. Un parell d’absències notòries de tronc, els va fer ser assenyats. Van completar d’entrada el seu setè 5 de 7, per atacar tot seguit el 4 de 8. Un quatre sòlid fins a carregar i que només el tancament per dalt els podia amoïnar. No va ser així i amb calma van completar un dels millors, dels quatre que ja han completat. Van aprofitar el fet de ser més camises a plaça que altres dies per completar el segon 7 de 7 de l’any que no feien des de l’abril. Van acomiadar-se amb 2 pilars de 5 a l’hora -un doblet de pilars que no feien des del 2016-. Ara a pensar en el doble compromís de la setmana vinent i sobretot en la diada de Màrtirs on no es pot escapar la primera clàssica de 8 de l’any. Tocarà aquest dies estrenar 3 de 8 i Torre de 7.

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van marxar satisfets del Penedès i amb bones sensacions. D’entrada va obrir plaça amb el millor castell de la tarda el 3 de 8, per completar també després el 4 de 7 amb l’agulla i el 5 de 7. Però el plat fort a l’hora del pilar, amb el seu magnífic pilar de 6, que recuperava l’alineació sencera del recordat intent de pilar de 7 amb folre de Sant Magí de l’any passat. Una alegria sens dubte que l’enxaneta, la Natàlia, retornès al pilar i celebrés el tercer d’enguany de la colla.

Els Castellers de Sant Cugat es van obligar poc i amb menys camises de les esperades, que ja pot ser normal després de venir de Festa Major, els vallesans van deixar de fer castells de 8 que a La Granada si havien fet els dos anys anteriors, on van ser convidats. Va resoldre la diada descarregant el 4 de 7, el 4 de 7 amb l’agulla i el 3 de 7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: