Dimecres, 29 de Gener de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds estrenen el 4 de 9 amb folre en la diada del Pla de la Seu a Tarragona

La diada va servir als Castellers de Vilafranca per recuperar sensacions de cara als propers mesos, en que han d’afrontar alguns dels reptes més importants de la temporada.

La Diada del Pla de la Seu d’enguany estava condicionada per la manera amb la qual les tres colles arribaven a la cita, i que feia que no es pogués mantenir el nivell d’altres temporades. Els darrers 4 anys s’havien vist castells de gamma extra i diversos de 9 pisos.

Aquest 2019 només els Castellers de Vilafranca van aportar el doblet de castells de 9. Per la seva part, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants van completar castells de 8 sense dificultats, renunciant a fites més grans.

No va ser una diada tant lluïda com altres anys per els Castellers de Vilafranca, sense gamma extra, però sí efectiva i celebrada pel fet de poder completar per fi aquest any els dos castells de 9 junts. Els verds van iniciar la diada amb un intent desmuntat de 3 de 9 amb folre que no pujava malament però que es va espatllar per baix massa aviat. Amb els problemes resolts els vilafranquins a la segona s’anotaven un 3 de 9 amb folre que va necessitar feina a la baixada, sobretot al pis de quints. Tercer descarregat de la temporada. I en tercera ronda el castell necessari i que no podia esperar més, el 4 de 9 amb folre. Com el tres de nou, van haver de desmuntar un primer intent de mida massa oberta, que amb els pisos aprimats d’aquest any recomanava tancar-lo una mica més. I van tornar-hi amb un 4 de 9 folrat millor de mides, amb un tronc renovat i ben jove, que va defensar bé la carregada però que va suar de valent la baixada amb un tronc obert. Sigui com sigui, es van anotar el primer de la temporada. Van tancar la diada amb la torre de 8 amb folre, en una cinquena ronda d’esforç.

Una torre que amb diferències d’alçades a quarts va fer que la treballessin més del compte. L’altra bona notícia de la tarda va arribar en forma de Pilar de 7 amb folre, amb l’alineació estrenada aquest any en els pilars de mèrit. Feia al menys 10 anys que els verds no estrenaven un pilar folrat nou sencer.

Millor actuació de l’any pels de Vilafranca, que enceten un juliol amb compromisos importants que passaran per Altafulla i Mataró com a places principals.

Amb calma i precaució obligada van plantejar-se la diada els Castellers de Sants, que van tenir en el 4 de 8 els seu millor castell. En aquesta diada on hi participen des del 2014 sempre havien fet al menys dos castells de 9. Un nivell molt per sota de l’esperat però condicionat per les baixes que arrosseguen de la temporada passada i una caiguda dura de torre a principis de juny al Vendrell. Van completar el 5 de 7, el 4 de 8 i el 7 de 7.

Els amfitrions i organitzadors de la diada, els Xiquets de Tarragona, van optar per donar protagonisme als dos castells bàsics de 8, que van anotar-se sense problemes, però no van arriscar amb el 5 de 8 que aquest any han desmuntat en fins a tres ocasions a plaça. Van resoldre la tarda amb el 3 de 8, el 4 de 8 i el 5 de 7.

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

06:30
Tot jazz
Un recorregut per la història del jazz vista des de Catalunya
07:00
Notícies en xarxa
Informació general del país
08:30
Tertúlia d'actualitat
Debat amb experts penedesencs

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: