Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de l’empresa DS Smith estan fent aturades per reclamar millores salarials

Els treballadors d’aquesta multinacional, amb seu a Sant Pere de Riudebitlles, fa 11 mesos que estan reclamant millores salarials. Consideren que l’empresa podria assumir-les sense complicacions.

El conflicte s’allarga des de fa uns 11 mesos, que és el temps que des del comitè d’empresa de DS Smith s’està demanant a la direcció l’aplicació d’un seguit de millores salarials. El president i el secretari del comitè d’empresa, acompanyats de representants del sindicat CCOO, han explicat a la seu de Vilafranca d’aquest sindicat quina és la situació actual.

Per aquest juliol s’havien convocat quatre aturades; però que fruit de la mediació que s’ha engegat recentment divendres passat es va demanar per part de la direcció de l’empresa suspendre la d’aquest dilluns. Una demanda que l’assemblea dels treballadors, com explicava el president del comitè, Eugenio Martín, va acceptar a l’espera del que pugui sortir de la nova mediació que hi ha prevista aquest dimecres.

Des del comitè tenen la sensació que l’empresa ara té voluntat d’arribar a acords, després d’uns mesos en que els han estat ignorant. Martín remarca que les seves propostes són totalment assumibles per la multinacional que en aquests moments es troba en fase d’expansió i ha presentat importants beneficis.

Actualment DS Smith Dicesa té una plantilla de 89 treballadors, que donen suport majoritari a les aturades que s’han convocat. De moment, pendents del resultat de la mediació de dimecres, la propera aturada està convocada per divendres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: