Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca van inaugurar diumenge la museïtzació de Cal Figarot

Diumenge al matí els Castellers de Vilafranca van fer els actes institucionals d’inauguració de les reformes que han estat duent a terme aquests darrers anys del seu local social.

Uns treballs que com recordava el president de la colla, Joan Badell, servien per posar en valor tot un seguit d’iniciatives que es van engegar l’any 1983 amb la compra de Cal Figarot. Que van continuar l’any 1998 amb la compra de la nau annexe; i que des de 2016 han encarat la seva recta final fins arribar a diumenge quan es completa el projecte de modernització i museïtzació que s’havia plantejat la colla.

Un projecte que ha estat una realitat gràcies a la col·laboració de moltes persones i entitats i administracions, com la Diputació i l’Ajuntament de Vilafranca. En nom de la Diputació, Pere Pons explicava que des del primer moment es va creure en aquest projecte que vol ser divulgatiu i promotor del món casteller.

Els assistents a l’acte inaugral van poder visitar totes les instal·lacions, des de l’espectacular escultura que es troba a l’entrada de Cal Figarot, passant per la botiga que hi ha a la mateixa planta baixa.

Tots els espais que s’han museitzat per explicar la història de la colla i del fet casteller a Vilafranca i el Penedès, i acabant per l’espai de restaurant i social que s’ha reformat també recentment. A aquests espais cal sumar-hi els patis de Cal Figarot i els de la nau annexe d’assaig que també formen part de tot aquest gran projecte.

Diumenge al migdia, i un cop finalitzat l’acte més protocol·lari de la inauguració del local de Cal Figarot, els Castellers de Vilafranca van oferir una actuació al pati on van poder tirar construccions que de ben segur al llarg del que queda de temporada es podran veure amb algun pis més. Així es va completar el 5 de 7, el 4 de 8, la torre de 8 amb folre, el 3 de 8 i 4 de 7 amb agulla i el pilar de 6. Es va aprofitar també les ganes, les bones sensacions i el nombre de gent que hi havia al pati per muntar un peu de 3 de 10 amb folre i manilles.

La jornada va finalitzar amb un vermut i un concert de jazz.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: