Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Castellers de Vilafranca recuperen la “tripleta vilafranquina”

La Diada de Cal Figarot de dissabte, va deixar per als Verds, els dos castells bàsics de 9 i el 4 de 8 amb l’agulla, una tripleta que no es veia des del juny de 2017

Els Castellers de Vilafranca van avançar al mes de juliol, la tradicional diada de Cal Figarot, per celebrar enguany el 34è. Aniversari del local social, que habitualment es feia a mitjans d’agost. Una diada amb només una colla convidada, els Bordegassos de Vilanova, que a banda d’estrenar el primer castell de 8 de l’any, també s’estrenava en aquesta diada.

Precisament el 4 de 8 amb l’agulla va ser el castell de sortida dels Castellers, un castell que els verds no portaven a plaça des de la diada de Sant Quintí de Mediona d’inicis de juny de 2017. Dos anys després per tant tornava a escena. Ben agafat d’inici però amb una baixada de castell més desigual a les rengles, que va fer treballar-lo fins alliberar el pilar. Un pilar es va mostrar impecable.  Primer de l’any i ben retornat. Tot seguit van decidir a atacar el 4 de 9 amb folre, que enguany es posa car. Versió quatre jove, molt descarregat de pes, que va patir una pujada remenada que va recomanar baixar-lo. Un més i enguany ja es el cinquè desmuntat -un fet sense precedents-. El castell es va mostrar tou per dalt. Van aparcar el quatre per atacar en tercera ronda el 3 de 9 amb folre, amb alineació de castell de 10, que va mostrar-se segur, amb només una mica de feina a la sortida del pom de dalt. Sisè descarregat de la temporada. I com que tenien ganes de tripleta vilafranquina van tornar-hi amb el 4 de 9 amb folre, amb un parell de retocs al tronc. Un castell que van treballar de valent i molt, amb una baixada de rengles que s’anaven ajuntant i separant, però que va mostrar ofici per no deixar que passes com a Mataró. Salvada la caiguda, tercer de la temporada. Van acabar amb el pilar de 7 amb folre, el quart del curs que van completar amb solvència, malgrat tenir el terç una mica abocat. Tripleta vilafranquina amb pilar de mèrit que els Verds no feien precisament des de la comentada diada de Sant Quintí de 2017. A seguir progressant.

Com ja s’havia anunciat,  un cop acabada l’actuació van fer una prova de 3 de 10 amb folre i manilles, un dels propers objectius, fins el pis de sisens, per anar tastant possibilitats. La setmana d’assaig decidirà si està per fer-lo o no a Vilanova el proper dissabte.

Els Bordegassos de Vilanova van descarregar la torre de 7, la sisena de l’any, per estrenar tot seguit el 3 de 8, que van fer en un segon intent, després de desmuntar-ne el primer. Van tancar la diada amb el 7 de 7. El proper dissabte tenen en cartera per Festa Major, completar la clàssica de castells de 8.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: