Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Castellers de Vilafranca estrenen el 4 de 9 amb folre a Tarragona

Els Castellers de Vilafranca estrenen el 4 de 9 amb folre a Tarragona

La diada del Pla de la Seu també va ser escenari de l’estrena del Pilar de 7 amb folre dels Verds, en una jornada per sota del nivell d’altres temporades

La Diada del Pla de la Seu d’enguany estava condicionada per la manera amb la qual les tres colles arribaven a la cita, no podent mantenir el gran nivell d’altres temporades, els darrers 4 anys amb castells de gamma extra i diversos de 9 pisos. Aquest 2019 només els Castellers de Vilafranca van aportar el doblet de castells de 9. Per la seva part, els Xiquets de Tarragona i els Castellers de Sants van completar castells de 8 sense dificultats, renunciant a fites més grans.

No va ser una diada tant lluïda com altres anys, sense gamma extra, però si efectiva i celebrada pel fet de poder completar per fi aquest any els dos castells de 9 junts. Però cal dir-ho no va ser fàcil,  podent-se treure la pressió de sobre. Els verds van iniciar la diada amb un intent desmuntat de 3 de 9 amb folre que no pujava malament però que es va espatllar per baix massa aviat. Amb els problemes resolts els vilafranquins a la segona s’anotaven un 3 de 9 amb folre que va necessitar feina a la baixada, sobretot al pis de quints. Tercer descarregat de la temporada. I en tercera ronda el castell necessari i que no podia esperar més, el 4 de 9 amb folre. Com en tres de nou, van haver de desmuntar un primer intent de mida massa oberta, que amb els pisos aprimats d’aquest any recomanava tancar-lo una mica més. I van tornar-hi a muntar el quart folre de la tarda amb un 4 de 9 folrat millor de mides, amb un tronc renovat i ben jove, que va defensar bé la carregada però que va suar de valent la baixada amb un tronc obert. Sigui com sigui, es van anotar el primer de la temporada. Van tancar la diada amb la torre de 8 amb folre, en una cinquena ronda d’esforç. Una torre que amb diferències d’alçades a quarts va fer que la treballessin més del compte. L’altra bona notícia de la tarda va arribar en forma de Pilar de 7 amb folre, amb l’alineació estrenada aquest any en els pilars de mèrit. Feia al menys 10 anys que els verds no estrenaven un pilar folrat nou sencer. I el van passar amb molt bona nota. Millor actuació de l’any pels de Vilafranca, que enceten un juliol amb compromisos importants que passaran per Altafulla i Mataró com a places principals.

Amb calma i precaució obligada van plantejar-se la diada els Castellers de Sants, que van tenir en el 4 de 8 els seu millor castell. En aquesta diada on hi participen des del 2014 sempre havien fet al menys dos castells de 9. Un nivell molt per sota de l’esperat però condicionat per les baixes que arrosseguen de la temporada passada i una caiguda dura de torre a principis de juny al Vendrell. Van completar el 5 de 7, el 4 de 8 i el 7 de 7.

Els amfitrions i organitzadors de la diada, els Xiquets de Tarragona, van optar per donar protagonisme als dos castells bàsics de 8, que van anotar-se sense problemes, però no van arriscar amb el 5 de 8 que aquest any han desmuntat en fins a tres ocasions a plaça. Van resoldre la tarda amb el 3 de 8, el 4 de 8 i el 5 de 7.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: