Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Santuari de Foix ha tornat a acollir la Cimera del Xarel·lo

Aquest dilluns de cinc de la tarda a les deu de la nit, l’Ermita de Santa Maria de Foix, amb unes espectaculars vistes sobre tot el Penedès, tornava a ser l’escenari de la singular trobada.

La cinquena edició de La Cimera del Xarel·lo acollia 32 cellers i elaboradors que oferien els seus vins, caves, clàssics i ancestrals, elaborats únicament a partir de la varietat xarel·lo.
En un entorn immillorable i amb unes vistes de 360º de la plana del Penedès, la Cimera és un lloc de trobada entre professionals del sector, elaboradors, sommeliers, periodistes, botigues especialitzades o restaurants, per a debatre sobre la varietat i tastar algunes de les seves múltiples interpretacions.
En aquesta cinquena edició han estat 32 els cellers particpants. Molts amb presència des de la primera edició del certamen, com és el cas de l’empresa familiar de Caves Loxarel.
Tots els participants coincidien en assenyalar que l’indret escollit per la trobada acompanya al missatge que es vol transmetre amb els vins.
Amb quasi 100 referències de productes 100% xarel·lo, aquesta cinquena edició tornava a esdevenir el punt de referència dels amants d’aquesta varietat protagonista a la zona del Penedès.
La Cimera és una activitat promoguda per els propis cellers participants. Tots donaven a degustar xarel·los elaborats 100% amb aquesta varietat, però interpretats de diferent manera, des de vins joves, a envellits amb barrica, passant també per caves, clàssics, ancestrals, ecològics, biodinàmics, naturals o dolços.
La trobada també comptava amb un servei gastronòmic amb el food truck “Era Cambuleta”, els formatges de Xerigots o els embotits Mitjans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: