Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals ja està en marxa a l’Alt Penedès

El Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals ja està en marxa a l’Alt Penedès

L’estiu va començar amb un risc molt alt d’incendis però degut a les pluges dels darrers dies el perill ha baixat lleugerament.

Des del passat 14 de juny i fins el proper 30 d’agost està en actiu el dispositiu d’informació i vigilància contra incendis forestals que du a terme la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de 269 ajuntaments i 124 agrupacions de defensa forestal (ADF). El Pla inclou un conjunt d’accions per la prevenció d’incendis així com suport tècnic a ajuntaments i tasques informatives, dissuasives i d’anticipació dirigides als usuaris de les 475.502 hectàrees forestals que abasta el territori de Barcelona davant de conductes de perill d’incendi. La Sara Marín, responsable de la Regió Metropolitana Sud del PVI, explicava la importància que té aquest pla.

A l’Alt Penedès estan treballant 7 unitats mòbils, una d’elles és la unitat 8 que s’encarrega de vigilar i informar a la zona de Vilobí del Penedès, Castellví de la Marca i Sant Martí Sarroca. Els orientadors donen consells a la gent que passeja per zones boscoses o rurals amb l’objectiu de prevenir i evitar conductes de risc.

Tal i com explicava Marín, enguany l’estiu ha començat molt eixut pel que fa a la pluviometria i això ha fet que el risc d’incendi fos molt alt. De fet, s’ha hagut d’actuar en alguns focs de petites dimensions durant el darrer mes.

Ara, però, amb les pluges dels últims dies sembla que el risc ha baixat lleugerament.

El PVI va començar amb una prova pilot l’any 1996 a l’Alt Penedès i es va anar estenent fins a arribar actualment a 269 municipis de la província de Barcelona, 16 d’ells pertanyen a la nostra comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: