Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pintor sabadellenc Albert Carnicé exposa la seva obra al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca

L’exposició sota el títol «Paisatges amb sentiment», que es va inaugurar divendres passat a l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, es podrà visitar fins l’11 d’agost.

La mostra aplega pintures a l’oli que conviden a l’espectador a endinsar-se en els paisatges de l’artista pintor Albert Carnicé, amb l’impuls que ha viscut i ha transmès amb la seva obra, al llarg de la seva carrera. Obres de paratges amb gran profunditat i color, on l’artista transmet, a més de a bellesa de la natura i els racons de Catalunya i altres racons europeus, tot un cúmul de sentiments.

Albert Carnicé va néixer a Sabadell. Des de petit ja demostrava unes aptituds innates pel dibuix i un gran sentit de la llum i el color. Va cursar estudis a l’Escola de Belles Arts de la seva ciutat natal amb mestres referents de la pintura de l’època com Bonada, Gubern, Rayo, Salanguera i el gran artista Serrasanta. Sempre amb la tècnica de la pintura a l’oli sobre tela i especialista en paisatges i marines, Carnicé sap captar la força de la naturalesa i la seva sensibilitat, és traduïda amb gran precisió. A través dels detalls, la llum i l’atmosfera, del ben trobat color i de la profunditat, fa més proper el paisatge. La seva pintura és fresca, espontània, amb immensa claredat, destacant-ne la seva lluminositat, trets que el doten d’un segell propi que el diferencia.

Al llarg dels anys de la seva dedicació artística, ha exposat a reconegudes galeries d’art a Barcelona, Bilbao, Madrid, Girona , Lleida, Vitòria, Andorra, Puigcerdà, Terrassa, Sitges, Sabadell, entre altres, havent rebut nombrosos premis en certàmens de pintura d’arreu del territori. La seva obra forma part de col·leccions d’art particulars a Europa i Amèrica.

La inauguració de l’exposició al Fòrum Berger de Vilafranca va anar a càrrec de la seva filla, Elisabet Carnicé, comunicadora audiovisual i presentadora del programa castellerm Quarts de 9 emès per TV3.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: