Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘El periple’ torna a portar la reflexió sobre els refugiats a Vilafranca

En una sessió a la sala Zazie, conjuntament amb Cine Club Vilafranca, la projecció del documental va comptar amb la participació del seu director.

Aquest documental ja es va poder veure a Vilafranca en la mostra de cinema que es va fer al Solidaritats; i des de la regidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament han considerat que en la proximitat del 20 de juny, que era el dia internacional dels refugiats, era interessant tornar-hi a reflexionar.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, remarcava que es tracta d’un documental molt potent que no deixa indiferent i que serveix també per recordar una situació que va viure molta gent a casa nostra no fa pas tant de temps.

La projecció es feia a la sala Zazie, i comptava amb la presència del director, guionista i realitzador del documental, Mario Pons. Ell explicava que fruit de la indignació dels fets que veia per televisió va decidir anar de voluntari a un camp de refugiats a Grècia. Un cop allà va veure molts paral·lelismes entre els qui van fugir de l’estat espanyol en acabar la guerra civil i el que es viu avui dia en aquests camps de refugiats.

Pons insisteix en que cal recordar la història, no oblidar el que ha passat per no anar-ho repetint.

Explica que ‘El periple’ és un documental que vol fer una reflexió profunda, i no pas provocar una reacció immediata a l’espectador.

Des de la regidoria de Solidaritat i Cooperació es considera també que cal continuar treballant per la conscienciació sobre aquestes situacions, i evitar que a causa que son fets que s’allarguen molt en el temps i que veiem tant sovint per televisió acabem assumint-los com a normals.

La projecció va finalitzar amb una col·loqui amb el mateix Mario Pons i els historiadors locals Ramon Arnabat i Dani Sancho.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: