Dimarts, 30 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Club Ciclista Catalunya-Barcelona vol consolidar la Volta Ciclista al Penedès

El Club Ciclista Catalunya-Barcelona vol consolidar la Volta Ciclista al Penedès

La cursa començarà el divendres 26 de juliol amb l’etapa Llorenç-Albinyana i finalitzarà el diumenge amb un recorregut de Vilafranca al castell de Subirats.

Després de molts mesos de treball des del Club Ciclista Catalunya-Barcelona, la Volta Ciclista al Penedès tornarà a les carreteres de la comarca del 26 al 28 de juliol. En aquesta cursa, que consta de 4 etapes, hi competeixen ciclistes de categoria junior, amb unes edats de 17 i 18 anys.

El Club Ciclista Catalunya-Barcelona, organitzador de la cursa, va tornar l’any 2016 a l’activitat ciclista, tancant un llarg parèntesi de 48 anys sense fer-ho. El seu president, Josep Beltran, mitjançant via telefònica, explicava que l’objectiu de la cursa és potenciar el ciclisme base tot recuperant l’esperit olímpic del 92.

A hores d’ara, els organitzadors han confirmat la inscripció de 112 ciclistes, distribuïts en 16 equips formats per 7 corredors. La cursa durarà tres dies i consta de 4 etapes, amb un recorregut que passarà per diferents municipis penedesencs. Beltran posava de manifest les dificultats que han trobat a l’hora d’organitzar la cursa i esperen comptar amb més suport en edicions futures.

Pel que fa al recorregut de la cursa, la primera etapa, que tindrà lloc divendres 26, s’iniciarà a 2/4 de 6 amb un recorregut de 95 quilòmetres entre Llorenç del Penedès i Albinyana, amb una hora d’arribada prevista pels volts de les 8 del vespre i passant per nuclis del Baix Penedès i l’Alt Camp, com Sant Jaume dels Domenys o Rodonyà.

La jornada de dissabte estarà conformada per dos etapes: una contrarellotge per equips pel matí i una etapa de 85 quilòmetres entre Sant Sadurní i l’Arboç, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. En el cas de la contrarellotge, els equips participants lluitaran per marcar el millor crono en un circuit de 17 quilòmetres pels carrers de Sant Sadurní.

L’etapa del matí, que arrencarà a les 10 del matí, serà especial per a aquells seguidors més nostàlgics, ja que l’organització ha decidit recuperar el circuit que es va fer servir en els Jocs Olímpics del 1992.

Diumenge es tancarà la cursa amb la darrera etapa, amb sortida a Vilafranca i arribada al Castell de Subirats. Una quarta i última etapa, de 120 km, que s’engegarà també a les 10 del matí i cobrirà el circuit més llarg dels 3 dies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: