Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Després de 18 mesos de negociació s’ha signat el conveni sectorial de vins i caves de Catalunya

Fa uns dies es va signar entre els sindicats i la representació de les empreses aquest conveni que ha de tenir vigència de fet fins el 2020.

Com explica Antonio Domínguez, portaveu de CCOO d’Indústria a la mesa negociadora del conveni sectorial del cava, és un conveni que repercuteix en uns 3.000 treballadors i és l’únic a nivell nacional que es negocia al Penedès.

Comentava que tot i que han estat 18 mesos negociant, finalment consideren que s’ha arribat a un bon acord.

Els acords contemplen uns increments salarials del 2% per el 2018, del 2% per el 2019 i del 2’5% per el 2020 que s’han d’aplicar amb caràcter retroactiu. La negociació ha permès també assolir la definició d’una nova estructura professional basada en grups professionals i agrupant salaris.

Un altre acord important és el que manté la possibilitat de la jubilació parcial amb contracte de relleu si el treballador que ho demana reuneix les condicions. Domínguez remarca que el conveni estableix que si es reuneixen les condicions, l’empresa té l’obligatorietat d’acceptar la demanda del treballador.

Així mateix, s’ha acordat la creació d’una comissió sobre assetjament sexual a les empreses, per tal de poder avaluar i actuar en cas que es donin situacions d’aquest tipus.

Des de CCOO recorden també que en els darrers dies s’ha signat el conveni col·lectiu de Codorniu, on CCOO és també el sindicat majoritari; i aquesta setmana s’està acabant de tancar també el del Grup Freixenet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: