Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum ha restaurat la imatge de sant Fèlix

La imatge viu diferents trasllats al llarg de l’any. Aquest tragí sumat al dels dies de la festa major fa que sigui objecte de cops accidentals que en malmeten algun fragment.

La setmana passada els administradors de la Festa Major de Vilafranca 2018 van dur la imatge de sant Fèlix al laboratori de restauració-conservació de VINSEUM. Es tracta d’una operació que te lloc anualment i que serveix per garantir l’adequada conservació i estabilitat d’una escultura que forma part del patrimoni litúrgic simbòlic i col·lectiu de la ciutat.

La imatge viu diferents trasllats al llarg de l’any. Aquest tragí sumat al dels dies de la festa major fa que sigui objecte de cops accidentals que en malmeten algun fragment.

La conservadora-restauradora de VINSEUM, Carmina Admella, és l’encarregada de revisar, diagnosticar i tractar les patologies de la imatge. Ja fa més de vuit anys que realitza aquesta tasca un cop l’any.

La intervenció més habitual inclou la neteja de conservació, l’anivellament de les pèrdues de material i la reintegració pictòrica en les zones on hi ha hagut pèrdues cromàtiques. El criteri aplicat és el de la mínima intervenció necessària per a garantir el bon estat de conservació d’una imatge amb una forta càrrega simbòlica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: