Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un 97,3% de l’alumnat de P3 podrà anar a l’escola triada en primera opció

S’han rebut 407 sol·licituds de P3 i finalment s’han assignat 404 places als centres de la vila.

Les famílies amb fills o filles que havien sol·licitat plaça en algun nivell de les etapes de segon cicle d’educació infantil, primària o secundària obligatòria en un centre de Vilafranca ja saben el centre assignat des d’aquest dimecres. Les llistes amb el resultat de la preinscripció escolar per al 2019-2020 mostren que la major part dels aspirants a l’assignació d’un centre educatiu han aconseguit una plaça escolar a la primera opció que havien sol·licitat. P3 i 1r d’ESO són els nivells més destacats en el sentit que són alumnes que s’incorporen als centres.
A P3, l’oferta definitiva és de 439 places amb dos grups a cada centre excepte a l’escola Pau Boada i al col·legi Sant Josep que compten amb un sol grup. En total hi ha 18 grups de P3 en el conjunt de la vila.

S’han rebut 407 sol·licituds de P3 i finalment s’han assignat 404 places als centres de la vila. Un 97,3% de l’alumnat podrà anar a l’escola triada en primera opció; un 1,7% a un centre triat en segona, tercera, quarta o cinquena opció; i, finalment, quatre sol·licituds han estat assignades d’ofici en un centre no sol·licitat.

Pel que fa al 1r curs de l’ESO, l’oferta definitiva de places a Vilafranca és de 452, repartides en 15 grups per al conjunt d’instituts públics a més de les places disponibles als centres concertats. Cal tenir en compte que aquests centres compten amb un gruix important d’alumnat que prové de l’últim nivell de primària al propi centre i que ja té la plaça reservada; per tant, no ha hagut de fer preinscripció.

S’han rebut 464 sol·licituds de 1r d’ESO i finalment s’han assignat 452 places als centres de Vilafranca. D’aquestes, un 92,4% s’han assignat al centre escollit en primera opció, un 3,1% a la segona, un 2,9% a la tercera i un 1,1% a la quarta. Dues sol·licituds han estat assignades d’ofici en un centre no sol·licitat.

De P4 a 6è de primària hi ha hagut un total de 87 sol·licituds de les quals se n’han pogut atendre 17. La resta són bàsicament sol·licituds de canvi de centre d’alumnat que ja està escolaritzat i demana una plaça per a un centre i un nivell per als quals no hi ha places vacants. I per als nivells de 2n a 4t d’ESO s’han rebut 33 sol·licituds, de les quals se n’han pogut atendre 7 i la resta no s’han pogut assignar per les mateixes raons que en el cas anterior.

La informació completa es pot consultar a la pàgina web https://ensenyament.vilafranca.cat

Un cop consultades les llistes, ja es pot preparar tota la documentació per a la matrícula, que serà del 20 al 26 de juny per al segon cicle de l’educació infantil, l’educació primària i el primer nivell d’ESO. El període de matriculació o confirmació de plaça per a 2n, 3r i 4t d’ESO serà del 27 de juny al 3 de juliol, ambdós inclosos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: