Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’entreguen els premis del concurs d’instagram #AdéuPlàstics

El concurs forma part de la campanya de sensibilització per a minimitzar la utilització dels plàstics d’un sol ús.

Aquest dimecres a la tarda, el Claustre de Sant Francesc acollia el lliurament de premis del concurs d’instagram que l’Ajuntament de Vilafranca havia engegat mesos enrere dins la campanya Adéu Plàstics. La nova regidora de medi ambient, Lourdes Sánchez, era l’encarregada de fer el lliurament de premis als guanyadors. Com explicava Sánchez, es tracta d’una campanya de sensibilització per a minimitzar, sobretot, la utilització dels plàstics d’un sol ús.

Per a participar al concurs calia publicar una imatge o vídeo a la xarxa Instagram explicant alguna acció per a reduir el consum de plàstics. La idea era donar exemple de bones pràctiques i així ho va fer en el seu vídeo el guanyador del primer premi, Martí Morató.

Morató es va emportar una bicicleta amb cistell per a la compra. El segon premi era un carro de la compra i el tercer un cistell de la compra amb un lot de productes ecològics i de proximitat.

La campanya ha treballat transversalment amb el Servei de Mercats, de Consum i de Medi Ambient per arribar a tothom. Lourdes Sánchez va remarcar que canviar hàbits no és fàcil i que des de l’Administració es treballa per facilitar aquests canvis, ja sigui a través de bonificacions fiscals, tallers, fent arribar material alternatiu o amb concursos com el d’instagram.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: