Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Romayne Wheeler ofereix un concert de piano a Vilafranca

El compositor i pianista Romayne Wheeler oferirà un dels seus concerts solidaris amb la comunitat de la Serra Tarahumara a Vilafranca.

El concert tindrà lloc el dijous 20 de juny a les vuit del vespre a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música, a la tercera planta de l’Ateneu Municipal.

El californià Romayne Wheeler és compositor, poeta, pintor i escriptor. L’any 1983 va començar a oferir concerts de piano i n’ha fet a una cinquantena de països de tots els continents. Als anys vuitanta va visitar per casualitat la comunitat indígena Tarahumara, que viu a la Barranca del Cobre, a l’estat de Chihuahua, al nord de Mèxic. Es va enamorar d’aquella gent i la seva cultura i va acabar vivint allà. Des del 1992 ofereix gires de concerts per recollir fons per una fundació que ell mateix ha impulsat i que busca millorar la qualitat de vida de la comunitat Tarahumara.

La gira que està oferint aquest mes de juny ha passat per Barcelona, Sabadell, Terrassa i Ulldecona i acaba dijous vinent a Vilafranca. El programa del concert, que es titula ‘Música festiva’, comença amb una selecció de peces clàssiques de Mozart, Debussy, Schubert, Liszt i Chopin. Continua amb la seva versió per a piano d’ ‘El cant dels ocells’.

Una segona part que segueix amb una selecció de temes propis inspirats en la seva vida a la Barranca del Cobre i la música tradicional de la zona.

El concert el clou amb ‘Recuerdos de la Alhambra’, de Francisco Tárrega, una peça que ha reinterpretat i que l’ha acompanyat durant tots aquests anys per cloure els seus recitals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: