Dilluns, 15 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Reflexió sobre la relació dels trastorns alimentaris en els adolescents i el món dels castells

Aquest dijous al vespre el local social dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, acollia la xerrada ‘La quadratura del cercle’.

Una xerrada a càrrec de Jordi Juanico, pedagog i educador social a l’Unitat de Trastorns Alimentaris de l’Hospital Sant Joan de Déu i membre dels Minyons de Terrassa
Jordi Juanico amb l’experiència personal com a membre d’una colla castellera i el seu coneixement científic, explicava què són els trastorns alimentaris, i donava claus sobre les dinàmiques familiars que porten a prendre les possibles precaucions, a més de proposar reflexions al voltant de fer i assajar castells i quina relació té, o pot tenir, fer castells amb trastorns alimentaris. Juanico fa vint anys que treballa a Sant Joan de Deu i explica que tracten setmanalment una quarantena de casos, en un 90% nenes i cada vegada més joves.
No hi ha una relació directe amb el món dels castells, però darrerament ha rebut alguns casos greus de noies castelleres, cosa que el va dur a pensar que podria haver-hi una relació com en altres activitats com natació sincronitzada, atletisme, gimnàstica.

El fet de participar en una pràctica amb activitat física i col.lectiva pot tenir aspectes negatius i positius.

Jordi Juanico va oferir una xerrada participativa oberta a tothom, on va detallar quins són els transtorns més habituals i greus, com l’anorèxia o la bulímia. Una xerrada que l’egarenc traslladarà a altres seus socials de colles castelleres d’arreu de Catalunya.

Enquesta

La privatització de les transmissions castelleres em sembla...

Programació

Ràdio Vilafranca

00:00
La música de la meva vida
Selecció molt personal, d'estils diversos
01:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria

Penedès Televisió

00:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
00:30
Copa Penedès TV
Santa Margarida i els Monjos - Subirats
01:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: