Diumenge, 17 de Novembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Regull planteja un govern obert i al servei de els vilafranquines i vilafranquines

Aquest dissabte a les 12 del migdia, i amb un saló de sessions ple de gom a gom, es va celebrar el Ple de Constitució del nou consistori per al mandat 2019-2023.

No hi va haver sorpreses i com s’havia anunciat el dijous passat, Pere Regull va ser escollit alcalde amb els 12 vots de Junts per Vilafranca i el PSC, reeditant el pacte de govern dels darrers anys.
Una vegada va prendre possessió del càrrec l’alcalde va donar veu a un representant de cada partit en ordre de menor a major representació.
La primera intervenció va ser, doncs, per Eladio García de Ciutadans que s’incorpora per primera vegada a l’ajuntament. Va expressar l’honor que suposa per a ell ser regidor de l’ajuntament i va anunciar la voluntat de servei per millorar les condicions de vida de la gent, però també va avisar que els seu grup és constitucionalista.

Ramon Arnabat de VeC va demanar més transparència i diàleg aquest mandat, tot i recordant que de les 58 mocions presentades en l’anterior 46 es van aprovar però la majoria no s’han executat. També insistia que amb perspectiva d’esquerres es podien haver fet altres majories al govern.
Noel Viñas de la CUP, va lamentar que els resultats electorals no permetessin un canvi en el govern, amb un pacte que va qualificar de fosc i inexplicable. I va remarcar que continuaran treballant per aconseguir el canvi per una alternativa d’esquerres amb més sensibilitat social.

Per part del PSC, Francisco Romero, va recordar que és la ciutadania la qui decideix amb els seus vots i que aquests vots van refermar la feina feta en els darrers anys per govern entre Junts per Vilafranca i el PSC. També va parlar de coherència per garantir estabilitat.

ERC és la segona força al consistori i Mònica Hill serà la cap de l’oposició. El seu discurs va ser contundent i molt crític amb el pacte de govern a Vilafranca, assegurant que res no justifica un acord de Junts per Vilafranca amb «els del 155».

Finalment l’alcalde, Pere Regull, va cloure el Ple amb un discurs conciliador.

Va recordar que el govern ha treballat per superar moments molt complicats des de la crisi econòmica del 2008, i va dir que ara més que mai fa falta un govern sòlid i estable. Un govern al costat de les institucions del país. També va avançar que una prioritat serà recuperar el dèficit d’inversió a la via pública i treballar per mantenir els serveis adreçats a tota la ciutadania.
Respecte al pacte va dir que està obert a aquells que s’hi vulguin afegir i que l’objectiu principal és fer un govern humà que estigui al costat de tots els ciutadans.

En la presa de possessió es van poder veure els nous regidors que s’incorporen al consistori. Ricard Rafecas de JxV, Salvador Campamà, Montse Espinosa i Gemma Urgell d’ERC, Lourdes Sánchez del PSC, Noel Viñas i Maria Ramon de la CUP i Eladio García de C’s.
Com és habitual en un acte com aquest el saló de sessions estava ple de gent, familiars i seguidors de tots els partits, que els van acompanyar amb aplaudiments. També es va desplegar una gran pancarta que llegia ‘El pacte sociovergent és enriue’s de la gent’. La pancarta deixava sense visibilitat a força públic i es va generar un intercanvi de retrets. La primera tasca de l’alcalde en el nou mandat ve ser demanar ordre i recordar que qualsevol protesta dins del ple no pot comportar molèsties a la resta de ciutadans ni interrompre la paraula als regidors.

Programació

Ràdio Vilafranca

19:00
Corazón de Rock'n'Roll
Musical amb Josep Fleitas
20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Va de castells
Tota l'actualitat castellera, amb Pep Ribes

Penedès Televisió

19:30
19:45
Carrers de Vilafranca
Carrer de L'Escorxador
20:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: