Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Més de la meitat de l’alumnat del PFI–PTT de Vilafranca pot retornar al sistema educatiu reglat

Més de la meitat de l’alumnat del PFI–PTT de Vilafranca pot retornar al sistema educatiu reglat

Un 65% dels alumnes han superat les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà que els permeten continuar formant-se dins del sistema reglat.

El 65% de l’alumnat del Programa de Formació i Inserció (PFI)–Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca en les especialitats de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques i de vendes, oficina i atenció al públic que ha finalitzat el programa han superat les proves d’accés a cicles formatius, la qual cosa els permetrà retornar al sistema educatiu reglat.

Aquest resultat es valora molt positivament donat que un dels objectius dels PFI és preparar els joves per a la continuïtat formativa.

Els alumnes que no han accedit o no han apostat per la continuïtat acadèmica compten amb programes d’orientació per dissenyar un itinerari individual que inclogui altres opcions formatives com la formació ocupacional o el suport en la cerca de feina. També val a dir que cinc d’aquests alumnes tenen propostes de contractació laboral per part de les empreses on han realitzat les pràctiques.

De cara al curs vinent els cicles formatius de grau mitjà escollits pels joves han estat: assistència al producte gràfic, atenció a persones en situació de dependència, comerç i màrqueting, cures d’auxiliar d’infermeria, instal·lacions elèctriques i automàtiques, electromecànica de vehicles automòbils, mecanització i sistemes informàtics i xarxes.

Els Programes de Formació i Inserció–Pla de Transició al Treball es duen a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: