Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IES Milà i Fontanals crea un escape room per finalitzar el curs de manera lúdica i educativa

120 alumnes de segon d’ESO del Milà i Fontanals han participat en un escape room creat a les aules del mateix institut.

L’escape room o  joc d’escapada en viu  és un joc en el qual els jugadors, normalment en grups de 4 ó 6 persones, són tancats en una habitació i han de fer servir els elements que troben per resoldre una sèrie de trencaclosques i escapar abans que se’ls esgoti el temps de què disposen. El Milà i Fontanals ha volgut utilitzar aquest joc com element educatiu. Ha estat des de la matèria d’Art&Cultura, en que es treballen dues matèries de manera globalitzada, que s’ha creat aquest Escape Room.  Així a través de la síntesi dels continguts treballats els dos darrers cursos, els i les alumnes havien de resoldre enigmes i escapar de l’aula on havien quedat tancats.

Per a trobar la clau de l’aula havien de resoldre els enigmes plantejats.

Uns enigmes que constaven de problemes relacionats amb la Prehistòria, Egipte, Grècia, Roma i l’Edat Mitjana. A partir de les proves enllaçades podien aconseguir les targetes finals que els donaven el codi de la caixa on hi havia la clau de l’aula.

El que es pretenia amb aquest exercici és que els alumnes posin en pràctica els continguts assolits així com integrar el joc dins de l’aprenentatge.  

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: