Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’IES Alt Penedès finalista novament al concurs de prototips de Siemens

Dilluns es coneixeran els guanyadors de la 11èna edició d’aquest concurs. L’IES Alt Penedès hi arriba per sisè any consecutiu amb l’esperança de tornar a guanyar el primer premi.

Un any més, el centre educatiu vilafranquí ha arriabt a la final d’aquest concurs, i aquest cap de setmana representants de l’equip participant viatjaran a Madrid per conèixer dilluns el veredicte del jurat. De fet, des de l’any 2008 l’IES Alt Penedès arriba de manera continuada a la final, i és l’únic centre de l’estat que pot acreditar-ho.

Per conèixer de més a prop la tasca que es du al centre i aquest projecte concretament, la regidora d’Ensenyament Xell Montserrat visitava l’Alt Penedès per donar suport també a la candidatura.

Enguany, l’Institut es presenta al concurs amb un projecte d’empaquetatge automatitzat. Com comenta el tutor del projecte Àngel Garcia, hi han participat un total de 18 alumnes.

Garcia destaca que sempre intenten fer prototips i projectes que tinguin una possible aplicació real i implantació en el món de l’empresa.

A la visita, hi van ser presents el director del centre, Agustí Masegossa, i el cap del departament elèctric, Damián Méndez.

La regidora va mostrar la voluntat de l’Ajuntament per treballar i donar suport a la formació professional dual i cicles formatius. La intenció, deia Montserrat, és treballar perquè s’ampliï la formació, apostant per la innovació, amb el reforçament dels idiomes.

Dilluns, en un acte de lliurament dels premis que se celebrarà a Madrid, es coneixerà el resultat final. De moment, l’IES Alt Penedès ja és finalista. El jurat tècnic i una votació popular ha situat el centre vilafranquí entre els 4 finalistes. Els altres tres són centres de Mondragón (País Basc), Granada (Andalusia) i Madrid. El concurs és obert a centres universitaris i de formació professional.

Aquesta és la 6a vegada que l’Institut Alt Penedès se situa a la final, i des del centre hi ha dipositada molta il·lusió i esperança en poder tornar a guanyar el premi de Siemens. Si fos així, l’Institut s’enduria, novament, el premi que consisteix en material Siemens.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: