Diumenge, 21 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La URV i Vinseum col·laboren per publicar recerca sobre enologia i ciències socials

Divendres es presentava a l’auditori de Vinseum el primer volum de la col·lecció ‘Cultures del Vi’ que impulsen la Universitat Rovira i Vigili i el Museu de les Cultures del Vi, Vinseum.

El conveni signat entre les dues entitats és important, com explicava el responsable de publicacions de la URV, Jaume Llambrich. La Rovira i Vigili ofereix estudis d’enologia, però constataven que potser hi ha mancança d’estudis sobre els àmbits de les ciències socials i humanes que envolta l’enologia. Per aquest motiu s’ha volgut promoure aquesta col·lecció que vol ajudar a donar visibilitat als treballs ja existents, i animar els investigadors a fer recerca.

Llambrich destacava que Catalunya no té res a envejar a la resta de zones productores d’altres punts del món, per tant cal potenciar aquests estudis o donar a conèixer la història vinícola de Catalunya.

Per l’historiador vilafranquí Raimon Soler poder veure el seu treball publicat per la URV era important, i recordava que es tracta del treball d’investigació que va guanyar la tercera edició de la Beca Emili Giralt. Amb el títol «Viticultura, desigualtat i conflicte agrari. La lluita per la terra a la Catalunya vinícola 1900-1936», el llibre se centre en estudiar perquè tanta gent es va mobilitzar aquells any i perquè en algunes comarques vinícoles el conflicte va ser més important que en d’altres.

Aquest és el primer llibre de la col·lecció, i la voluntat des de la URV és publicar com a mínim un llibre cada any. En aquest moment a banda del volum presentat, en tenen dos més en preparació.

Enquesta

Per part del CNI, els atemptats de Catalunya de 2017 van ser...

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina
17:00
Mites de la cançó
La cançó la balla
18:30
Musical
Selecció de música variada

Penedès Televisió

16:30
El gloriós
Cotonines i Nans
17:00
Músics de Vilafranca
Rosa i Àfrica Lara Freixedas (1897-1990)
17:15
Coses de salut
Les recomanacions dels metges de Vilafranca

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: