Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació la Futura Local ha presentat l’edició del II Concurs de Relats Eròtics DO Penedès

En un acte organitzat aquest diumenge passat al pati del Palau Baltà de Vilafranca i concebut també com un tast de vins, es va fer la presentació del llibre que recull els relats finalistes.

L’acte consistia en la presentació del llibre dels relats per part de la crítica literària vilafranquina Anna Ruiz.
Ruiz explica que a la literatura catalana hi ha tradició de relat eròtic des de l’edat mitjana. En relació al llibre, destaca que són deu relats que plantegen l’erotisme des de punts de vista molt diferents i tractant temàtiques sexuals diverses, però molt ben escrits, amb domini del llenguatge.

A l’acte hi assistia també la guanyadora de l’any passat, l’escriptora Carme Ripoll, que ens avançava que arran del lligam amb el Penedès ha escrit una novella situada a la comarca.

La presentació del llibre culmina un procés que s’allarga durant un any i coincideix amb els darrers dies de convocatòria de la següent edició.
Una tercera edició que manté oberta la presentació d’originals fins el proper 15 de juny.
De moment ja s’han rebut més d’una vintena de relats, i la presidenta de la fundació, Maria Josep Tuyà, remarca que hi ha treballs procedents d’arreu de Catalunya.

Amb la tercera edició el Penedès es consolida com a referent de l’erotisme, el vi i la literatura, continuant amb una temàtica associada a l’oferta vitivinícola penedesenca.
Com a l’any anterior, la iniciativa s’articula en tres eixos principals, el foment de la cultura del vi, la promoció d’escriptors novells i l’impuls de la gastronomia local.
Les bases marquen que a la narració s’hi han d’incorporar els vins i els Clàssics Penedès propis de la DO Penedès i els paisatges, les maneres de fer i les varietats que els són pròpies. Els relats poden incorporar paraules segons un glossari del mon del vi, que s’adjunta en les bases.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: