Dimecres, 8 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP considera que la reedició del pacte sociovergent a Vilafranca no aportarà res de positiu

Un cop passades les eleccions i constituït ja el consistori, des de la CUP han volgut fer balanç tant de la campanya, com dels resultats i el pacte de govern a l’Ajuntament vilafranquí.

Txus Magallón, com a un dels portaveus de la CUP, comentava que havéin assolit 2.154 vots, que els han donat 2 regidors i s’han quedat a 21 vots de poder repetir el tercer regidor. Admeten que no són els resultats que desitjaven, ja que a més han patit un descens en nombre de vots. En els propers 4 anys volen treballar per recuperar la confiança dels vilafranquins i poder ser una alternativa de govern.

Sobre el pacte de govern a Vilafranca, Magallón remarca que és continuista i que no aportarà res de positiu per a la ciutadania.

Des de la CUP reafirmen que continuaran treballant en les línies polítiques per defensar els drets socials i bàsics de les persones i la consecució de la independència dels Països Catalans. Això es tradueix en la defensa del dret a l’habitatge i contra la pobresa, la marginació i l’exclusió social; aturar l’actual pla urbanístic del carrer Comerç; revertir la segregació escolar i defensar una educació pública, universal i de qualitat; continuar treballant per una vila més feminista; per implementar mesures de participació i transparència en la gestió municipal i, treballant per la municipalització i la gestió pública de serveis com ara les zones blaves.

Des de la CUP estenen la mà a totes les formacions d’esquerres a crear un front comú per defensar i assolir aquest drets.

Pel que fa a la campanya, Vanessa Rafecas explicava que han fet una despesa de 12.225 euros, que representa 0,31€ per habitant i un descens del 5% respecte el gastat fa 4 anys. Recordava que des de la CUP cobreixen amb recursos propis aquestes despeses, i que no utilitzen fons de crèdits bancaris. Rafecas demanava també a la resta de forces polítiques que facin aquest exercici de transparència i expliquin les seves despeses de campanya.

Per acabar van voler agrair el suport rebut per les més de 2.000 persones que els van votar el passat 26 de maig, i totes les que col·laboren amb la CUP per tirar endavant el seu projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: