Dijous, 12 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Comissió Santa Maria 2020 enceta una nova campanya per recaptar diners per la teulada

Les obres de la coberta de Santa Maria començaran al setembre, un cop finalitzada la Festa Major.

El projecte de rehabilitació de la Basílica de Santa Maria va començar l’any 2009 quan es van desprendre les primeres pedres dels campanarets de la façana. Des de llavors s’han dut a terme dues fases d’obres: la dels campanars petits i la de la façana sud. Ara Santa Maria afronta la part més important del projecte de rehabilitació, la de la teulada. Tal i com explicava un dels arquitectes, Joan Gavaldà, la idea és conservar estètica i funcionalment la major part de la coberta actual.

També volen crear uns elements de suport de la teula que juntament amb l’aïllament tèrmic i unes làmines de seguretat davant un possible trencament de les teules, permetran tenir una millor capacitat de resposta en situacions concretes.

El pressupost total de la rehabilitació de la coberta és de 550.000 euros, uns diners que ara per ara no té la Comissió Santa Maria 2020, però que com ha fet altres vegades té la intenció d’assolir mitjançant una nova recaptació de fons. Tenen previst posar a la venda, al preu d’un euro, estampes de Sant Fèlix i postals de l’exterior de la basílica, de la cripta de Santa Maria i del retaule de la Mare de Déu de Sant Jordi de l’església de Sant Francesc.

A més, també s’ha fet un tríptic que explica l’obra i com poder fer aportacions per part de particulars i empreses.

Les obres de la teulada estan pensades en 3 fases i la primera començarà al setembre, un cop finalitzada la Festa Major, i durarà uns 4 mesos. En el cas que s’aconseguís tot el pressupost a partir de les recaptacions, les obres de la coberta es farien en una única etapa.

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

04:30
Parlem d'hoquei
Tertúlia d'àmbit penedesenc, amb Xavi Gonzàlez.
05:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
05:30
Pica lletres
Concurs per millorar l'ús del català, amb Clàudia Climent

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: