Divendres, 18 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

JxV i el PSC han acordat la formació d’un govern estable a l’Ajuntament de Vilafranca

En un comunicat emès aquesta tarda es fa saber l’acord de govern explicant que les assemblees de les dues formacions han avalat, per una molt àmplia majoria, reeditar el pacte de govern.

En el comunicat també s’explica que les eleccions municipals del passat dia 26 de maig, van donar un clar aval al govern que fins ara ha estat al davant de l’Ajuntament de Vilafranca. Els resultats van atorgar la suma de 12 regidors i regidores, exactament el mateix que tenia el govern en l’anterior mandat. En aquestes setmanes, s’ha treballat per aconseguir el millor pacte de govern. Un dels aspectes que s’han valorat és l’ estabilitat. Apunten que és un pacte per a 4 anys i cal un govern ampli i sòlid que permeti tirar els acords endavant. Un altre aspecte valorat és la confiança. La trajectòria d’aquests darrers mesos i anys, permet assegurar un clima de confiança mutu per tirar endavant tots els projectes iniciats. També es valora el govern obert perquè les dues formacions no posen, ara i en el futur, cap limitació a l’acord amb altres forces que es vulguin sumar al projecte i fer-hi noves aportacions. Un altre dels aspectes que es destaca de l’acord és el programa de govern sòlid. Assenyalen que s’ha treballat per aconseguir un acord que asseguri els projectes importants, d’acord als programes electorals presentats.
I finalment en el comunicat es parla també transversalitat, ja que al govern de l’Ajuntament de Vilafranca conviuran la major part de les sensibilitats presents a la vila, des de l’independentisme fins el federalisme, amb l’anhel compartit que s’acabi amb la injustícia de l’empresonament dels polítics catalans i el desig que s’abandoni la judicialització de la política de forma que s’abordi la solució de tots els conflictes a través del diàleg i la participació de la ciutadania.

Aquest acord permetrà que, dissabte, l’alcalde sigui en Pere Regull ja en primera votació, i ja el proper dilluns es posi en marxa el nou govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: