Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ja s’ha aprovat l’organigrama polític i de gestió de l’Ajuntament de Vilafranca

Aquest dilluns al matí l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, va signar els decrets del nou Cartipàs Municipal, amb la delegació a tinents d’alcalde i regidors i regidores.

En el nou cartipàs es manté l’estructura de 5 àrees.
L’àrea d’Alcaldia, encapçalada pel mateix Pere Regull, que assumirà Gabinet d’Alcaldia, Comunicació i Oficina d’Atenció Ciutadana. Joan Manel Montfort serà el regidor de Seguretat Ciutadana i de Convivència i Ciutadania.
L’Àrea d’Acció Territorial i Serveis Urbans estarà dirigida per Francisco Romero, que és nomenat 1r tinent d’alcalde, i serà el nou regidor d’Urbanisme. En aquesta mateixa àrea, Lourdes Sànchez serà la regidora de Medi Ambient, Ricard Rafecas de Via Pública i Aureli Ruiz de Projectes Estratègics i Mobilitat.
L’Àrea de Serveis Centrals i Hisenda, que seguirà coordinant el 2n tinent d’alcalde Aureli Ruiz, inclou les regidories d’Hisenda i de Serveis Centrals, de les quals serà titular el mateix Aureli Ruiz i la de Governació que a partir d’ara ostentarà Miquel Medialdea.
Pel que fa a l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, continuarà dirigida per Ramon Zaballa, que serà el 3r tinent d’alcalde i regidor de Drets Socials i de Participació i Voluntariat.
En aquesta àrea, Xell Montserrat serà regidora d’Educació, Anna Doblas, d’Esports i de Salut i Consum, Miquel Medialdea de Joventut i Montse Arroyo, d’Igualtat, Solidaritat i Cooperació.
Finalment, l’Àrea de Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, continuarà dirigida pel 4t tinent d’alcalde Joan Manel Montfort, que serà el regidor de Promoció Econòmica i d’Ocupació. A Turisme hi continuarà M. Dolors Rius, a Relacions Internacionals Xell Montserrat i Ricard Rafecas serà el nou regidor de Cultura.
La Junta de Govern Local queda formada per l’alcalde Pere Regull, els 4 tinents d’alcalde de cada àrea, Francisco Romero, Aureli Ruiz, Ramon Zaballa, Joan Manel Montfort, i la regidora Lourdes Sànchez i el regidor Ricard Rafecas, que són nomenats tinents d’alcalde 5ena i 6è, respectivament.
Entre les novetats més destacades del nou organigrama de l’Ajuntament hi ha el fet que es posen en marxa 22 regidories, enlloc de les 24 que hi havia.
La regidoria d’Educació passa a assumir totes les competències en educació i formació, així com les d’orientació educativa. Serveis que, fins ara, eren propis d’altres regidories. Així es pretén centralitzar, optimitzar i ser més eficients en la gestió dels recursos municipals. Aquesta regidoria clarament passa a ser una de les més importants en l’Organigrama Municipal i la primera en recursos humans i pressupost.
També es crea la regidoria de Drets Socials, que inclou Serveis Socials i Gent Gran, a més d’altres serveis assistencials.
La regidora d’Habitatge passa a integrar-se dins l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social. Es pretén que aquesta sigui una de les principals prioritats d’aquest mandat i es potencia el treball conjunt amb Drets Socials. La regidoria de Convivència i Ciutadania passa a integrar-se dins l’Àrea d’Alcaldia, atès que passa a tenir la consideració de servei transversal. Igualment, l’Oficina d’Atenció Ciutadana passa a tenir dependència directa d’Alcaldia.
D’altra banda s’agrupen en una sola regidoria els serveis d’Igualtat, Solidaritat i Cooperació. A més, assumeix totes les competències del Servei d’Informació i Atenció a la Dona, com els serveis jurídic i assistencial.
La regidora d’Urbanisme integra totes les competències en planificació urbanística, obres i projectes, i projectes innovadors en l’àmbit urbà. Aquests serveis anteriorment estaven repartits en dues regidories diferents.
Es crea la regidoria de Via Pública, que assumeix el manteniment de l’espai públic que anteriorment formava part de la regidoria de Serveis Urbans, que ara desapareix.
També es crea la regidoria de Projectes Estratègics i Mobilitat, que agrupa les competències en gestió de la Mobilitat, els residus, el Cicle de l’Aigua, l’Energia, projectes transversals i considerats estratègics en l’àmbit supramunicipal.
Finalment es simplifiquen alguns noms de regidories com Turisme, que abans es deia Promoció Turística, o Ocupació, que abans es deia Ocupació i Formació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: