Dimecres, 16 d'Octubre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els artistes Fèlix Plantalech i Foix Cervera recuperen la catifa de flors pel Corpus

La instal·lació “Catifes de flors. Una mirada contemporània a quatre mans” evoca aquesta tradició que a Vilafranca fa molts anys que es va perdre.

Aquest dimecres, la capella de Sant Joan acollia la presentació de la nova obra d’art de Fèlix Plantalech i Foix Cervera. Ambdós artistes presentaven

la seva personal visió de les catifes de flors. Coincidint amb la celebració religiosa de la festivitat de Corpus, des del dimecres 19 fins al dissabte 22 de juny, la capella de Sant Joan es converteix en una gran catifa de flors i altres elements escultòrics que els artistes han recreat amb el pretext i la inspiració de les antigues catifes que durant la processó de Corpus es podien veure en moltes poblacions.

Així, la instal·lació “Catifes de flors. Una mirada contemporània a quatre mans” evoca aquesta tradició que a Vilafranca fa molts anys que es va perdre i que d’alguna manera els artistes volen recuperar tot evocant l’esperit de comunió amb la natura creant un espai d’art natural, mandales efímers fets amb pètals, llavors i altres elements de tots colors. La terra és el fil conductor de l’obra.

La presentació comptava amb la presència de l’historiador Joan Solé Bordes que va fer una breu introducció històrica sobre les catifes de Corpus. La cloenda de la instal·lació serà el proper dia 22 a les 8 del vespre i comptarà amb la intervenció performance del grup de dansa improvisada de Sant Pere de Riudebitlles, Dancingdays.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Tertúlia d'actualitat
Programa diari conduït per Josep M Soler

Penedès Televisió

15:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
15:30
Última sessió
L'actualitat del món del cinema
16:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: