Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PFI de mecànica i pintura han participat per segon any en el projecte VilaBicis Solidàries

Els alumnes rehabiliten i reparen bicicletes que estaven en desús per cedir-les després a les cooperatives Nou Set i Actua per tal que els seus usaris puguin desplaçar-se amb més facilitat.

Dimarts es feia a la sala d’actes de l’IES Alt Penedès el lliurament a les cooperatives Nou Set i Actua de les bicicletes que s’han reparat i recuperat en aquesta segona edició del projecte VilaBicis Solidàries que promou el PFI d’auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques amb la col·laboració del PFI de pintura.

Es tracta d’un projecte que recupera bicicletes en desús, les repara i les pinta per tal de donar-les a les cooperatives Nou Set i Actua que les cedeixen a persones que no disposen de vehicle per tal de poder-se desplaçar tant a treballar com per formar-se.

El director de l’Alt Penedès, Agustí Masegosa, destacava que és un projecte que s’ajusta als objectius de sostenibilitat del centre. Volia posar en valor la tasca duta a terme des d’aquests Programa de Formació i Inserció- Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) ja que compleixen una funció important dins dels ensenyaments que s’imparteixen a l’Institut. Va encoratjar també als alumnes a continuar formant-se.

En aquest acte de cloenda i lliurament de les bicicletes hi assistia també la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament, Txell Montserrat, que destacava la feina feta en aquest PFI, i en aquest projecte concret. Remarcava també la importància de continuar formant-se.

Després va ser el torn per que alguns dels alumnes que han participat en el projecte expliquessin la seva experiència i la feina feta. Els alumnes de mecànica feien les tasques de reparació i manteniment de les bicicletes, mentre que els de pintura els donaven el color groc que les identifica. Tots destacaven el fet que aquest programa és una segona oportunitat per continuar la seva formació. Alexis Cruz, del PFI de pintura per exemple, recordava que per diferents motius no es va poder treure la ESO, i que va encarar aquest projecte sense gaire esperances. Ara, fent balanç, reconeixia que estava molt satisfet i que l’experiència havia estat del tot positiva.

Enguany s’han s’ha realitzat la revisió i millora de 8 de les 12 bicicletes donades el curs passat i se n’han restaurat 5 més. Els alumnes van explicar també que aquest curs han completat una feina que es va iniciar el curs passat, com és l’aparcament per a patinets i monopatins que s’ha instal·lat a La Nau i al mateix institut.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: