Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Romayne Wheeler ha ofert un concert solidari a l’Auditori de l’Ateneu Municipal

El veterà pianista californià va oferir un concert en solidaritat amb els Tarahumara, una comunitat indígena de Mèxic que esdevé fonamental a l’hora d’entendre la seva vida i obra.

Vilafranca era l’última aturada d’una gira que ha portat el pianista nord-americà a Barcelona, Sabadell, Terrassa i Ulldecona al llarg d’aquest mes de juny.

El concert, amb el títol de ‘Música festiva’, va començar amb una selecció de peces clàssiques de compositors cèlebres com Mozart, Debussy, Schubert, Liszt i Chopin. A més, també va interpretar la seva versió per a piano d’‘El cant dels ocells’.

Wheeler es mostrava satisfet per arribar a Vilafranca després d’una carrera que, des de l’any 1983, l’ha portat per molts països del món i en els últims temps l’ha permès conèixer Catalunya d’una forma més propera.

La segona part del concert estava marcada per la vessant solidària que caracteritza l’artista californià: una selecció de temes propis inspirats en la seva vida a la Barranca del Cobre i la música tradicional de la zona dels Tarahumara. Aquestes peces estan inspirades en la seva relació amb la natura i les persones que conformen aquesta comunitat indígena.

Als seus 77 anys, Wheeler enfronta aquesta etapa de la seva vida amb molta vitalitat i amb ganes de gaudir, fent retrospectiva i afirmant que “la vida és breu”. El pianista californià assenyala que aquest tipus de concerts tenen l’objectiu d’ajudar al desenvolupament de la comunitat Tarahumara en aspectes tan importants com la sanitat o la cultura.

Per acabar el concert a Vilafranca, Romayne Wheeler va interpretar ‘Recuerdos de la Alhambra’, de Francisco Tárrega, una peça que ha reinterpretat i que sempre ofereix al final de cada recital.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: