Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El dia internacional dels arxius se celebra amb una lectura comentada de documents judicials

Aproximar documentació relacionada amb la història del vi i la vinya al Penedès a través de documentació judicial ha centrat la celebració a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès.

En dues sessions, el dijous dia 6 i aquest divendres dia 7, l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès participa per quart any en aquesta celebració donant a conèixer part del seu fons documental centrat en temes vilafranquins i penedesencs amb el món de la vinya i el vi de protagonistes.

L’activitat en aquesta ocasió duia per títol «Acusacions, confessions i maldats. Relats judicials sobre la vinya i el vi. Segles XVII-XX», i pretenia acostar la història més quotidiana i de costums a través de narracions orals de fets reals.

Com explica el responsable de l’Arxiu, Josep Maria Masachs, s’havien triat documents que podien resultar atractius per als assistents i que il·lustren situacions reals de l’època que poden ajudar a entendre com es vivia en aquells moments.

Els relats els explicaven, a banda del mateix Masachs, els historiadors Jordi Vidal i Josep Colomé.

La sala de consulta i el moll de càrrega i descàrrega de l’Arxiu es converteixen aquests dos dies en l’escenari d’aquests relats que aniran donant pas als tasts de vins que aporta la D.O. Penedès.

La segona sessió, que és gratuïta però per la que cal fer reserva prèvia ja que les places són limitades, s’inicia aquest divendres a 2/4 de 8 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: