Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El darrer Ple municipal serveix per acomiadar a 8 dels 21 regidors de Vilafranca

Com és habitual el darrer Ple del mandat és un breu tràmit. Consisteix en aprovar les actes del Ple anterior, una aprovació que es fa en pocs minuts. Però també és costum a Vilafranca el fet que l’alcalde doni la paraula als regidors que desprès de les eleccions municipals no continuaran en el mandat que [...]

Com és habitual el darrer Ple del mandat és un breu tràmit. Consisteix en aprovar les actes del Ple anterior, una aprovació que es fa en pocs minuts. Però també és costum a Vilafranca el fet que l’alcalde doni la paraula als regidors que desprès de les eleccions municipals no continuaran en el mandat que s’iniciarà amb la constitució del nou consistori, aquest dissabte al migdia.
El primer en parlar va ser Josep Ramon del PP que ha estat regidor durant 5 mandats i que pels resultats electorals no serà regidor ni el PP tindrà representació. Ramon va ser el que els anglesos en dirien un gentleman, repartint agraïments a tothom.

També s’acomiadava Toni Peñafiel de VeC que va adreçar als companys de consistori una reflexió sobre la tasca de servei públic que fan els regidors d’un ajuntament.
Pañafiel insistia en dignificar la feina que es fa a l’ajuntament.

Per part d’ERC s’acomiadava Josep Álvarez, tot i assenyalant la coincidència del ple amb una data per a ell molt important a nivell personal, el dia que es va casar amb la seva parella, però també com a símbol d’una reivindicació.

Álvarez qualificava de judici de la vergonya el que aquest dimecres va finalitzar al Tribunal Constitucional, i apuntava que ERC segueix treballant per un govern 100% republicà.
El grup municipal de la CUP es renova completament. De 3 regidors passaran a 2 i no continuarà cap dels actuals. El portaveu, Marcel Martínez, va llegir un redactat conjunt assenyalant que encara que deixin de ser regidors continuaran lluitant per les reivindicacions socials.

Finalment el darrer regidor en acomiadar-se va ser Raimon Gusi, desprès d’una llarga trajectòria a l’ajuntament, amb 20 anys com a regidor a l’oposició i 10 anys en el govern. Amb un discurs carregat de bon humor, no se’n va estar de llançar alguns comentaris crítics. Però bàsicament va adreçar un missatge d’agraïment i satisfacció per la feina feta, amb bons desitjos pel futur de Vilafranca i de Catalunya.
L’alcalde, Pere Regull, va cloure el Ple felicitant tots els regidors per la feina feta, i destacant les formes exemplars que s’han seguit en els debats de les sessions municipals de ple a Vilafranca.
Regull va excusar la presència del regidor Josep M Martí, que també deixa l’ajuntament, felicitant-lo per la seva feina i va assenyalar que amb el pas dels anys els 21 regidors del consistori s’adonaran que s’han viscut 4 anys molt intensos per la situació polític i econòmica viscuda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: