Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Diumenge s’enceten a Vilafranca els actes de la Setmana de l’Energia

Diumenge s’enceten a Vilafranca els actes de la Setmana de l’Energia

Des d’aquest diumenge i fins els dia 26 de juny s’han programat a Vilafranca quatre activitats diferents dirigides a públic divers i que volen ajudar a conscienciar sobre l’ús d’energies alternatives.

Amb el lema ‘Tu tens l’energia, tu tens el poder!’ de la Setmana Europea de l’Energia, l’Ajuntament ha programat quatre activitats diferenciades segons el públic a qui van dirigides per conscienciar, tant a empreses com a ciutadania de les noves regulacions en energia solar fotovoltaica, així com solucions d’estalvi i eficiència energètica.
El primer acte, d’Enginys Ecopoètics per a tota la família, comença aquest diumenge 9 de juny a la rambla Sant Francesc, de les 11 del matí fins a les 2 de la tarda, en el marc del mercat d’Artesans, Brocanters i Pintura. Una activitat per posar a prova l’enginy, el joc, la creativitat i el reciclatge amb un conjunt de 10 maletes convertides en artefactes únics i autònoms que plantegen als participants reptes d’habilitat i destresa.
El següent serà el dijous 13 de juny a l’Associació de Veïns de la Girada, a les 7 de la tarda, i consistirà en una xerrada-taller anomenada ‘Els subministraments de l’energia a la llar’, per conèixer avantatges i inconvenients de les diferents ofertes de subministraments, accions per reduir la factura i per donar a conèixer descomptes existents per diferents col·lectius.
Els actes continuaran a l’Escorxador, el dimarts 18 de juny, a les 7 de la tarda, amb una xerrada per conèixer de primera mà les opcions de generació d’autoconsum energètic, la nova regulació existent i els descomptes existents a dia d’avui si et col·loques plaques solars fotovoltaiques, on intervindrà també el Gremi d’Instal·ladors de l’Alt Penedès.
2019-06-05-a
SETMANA ENERGIA 2

Per acabar, el dimecres 26 de juny tindrà lloc a l’Enològica, una jornada per empreses, de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, amb l’objectiu de donar a conèixer les oportunitats d’aquest sector en temes d’economia circular, l’estat de les noves normatives i els ajuts existents en eficiència energètica, cal inscriure’s posant-se en contacte amb Promoció Econòmica de l’Ajuntament. Alhora, a la part final de la jornada, s’exposaran casos d’èxit d’empreses del territori. Amb la col·laboració de l’ICAEN, de l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic, del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, la FEGC i empreses com Caves Vilarnau.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: