Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Convocada la tercera edició del Premi Anna Maria de Saavedra

El guardó té com a objectiu ajudar els autors de l’Alt Penedès a publicar la primera obra literària, ja sigui narrativa, teatre o poesia.

La Cultural llibreria, conjuntament amb Edicions i Propostes Culturals Andana i el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, convoca la tercera edició del Premi Anna Maria de Saavedra per ajudar els escriptors residents a l’Alt Penedès a publicar la seva primera obra literària ja sigui de narrativa, teatre o poesia. Segons les bases, el termini de presentació d’originals finalitza el dia 15 de juliol i el veredicte es farà públic el dia 16 de setembre d’enguany.

La convocatòria pren el nom i reivindica la figura de la poetessa i traductora vilafranquina Anna Maria de Saavedra, una autora que en vida no va reeixir a veure publicada la seva obra en forma de llibre, i per això mateix s’adreça a tots aquells autors residents a l’Alt Penedès que es deleixen per publicar i ser llegits, però no troben els canals adequats per fer-ho en uns temps en els quals les polítiques editorials venen marcades per la rendibilitat immediata i la manca de risc.

La idea de l’organització és donar a conèixer l’obra guanyadora a mitjans de setembre i que es pugui presentar públicament a primers de desembre d’enguany, coincidint amb l’aniversari de La Cultural llibreria. Es tracta, doncs, que l’obra, ja publicada, es pugui posar a la venda durant la campanya de Nadal.

A les dues primeres edicions del premi, es van presentar el mateix nombre d’originals, una dotzena, de diversos gèneres –teatre, narrativa i poesia- i el jurat qualificador va elegir, per unanimitat, la novel·la de Pep Antoni Roig ‘Abans de la boira’ (2017) i ‘Que tota aquella merda valgui la pena’ (2018) d’Anna Mas.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: