Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest cap de setmana s’organitzen a Vilafranca actes solidaris per a la investigació de la ELA

El passat 21 de juny es commemora el Dia Mundial de la ELA i al voltant d’aquesta data i malaltia Penedès TV va emetre una entrevista a l’Eduard Garzón, familiar d’una víctima de la malaltia.

Garzón és barceloní, però amb la jubilació va decidir, junt amb la seva dona la Glòria, venir a viure a una ciutat com Vilafranca l’any 2016. el mateix any que a ella se li va diagnosticar la ELA.
L’Esclerosi Lateral Amiotròfica és una malaltia degenerativa de les motoneurones. És la tercera malaltia neurodegenerativa en incidència després de la demència i el Parkinson. Es manifesta en forma de paràlisi progressiva que va afectant la majoria de músculs, inclòs el diafragma. L’esperança de vida és inferior a 5 anys.

El nombre total de pacients amb ELA a Espanya és aproximadament d’uns 4.000 casos. Per aquesta raó se la inclou en el grup de malalties rares o minoritàries.
Ara fa vuit mesos que la Glòria se’n va anar i després de superar el tràngol l’Eduard ha decidit fer tot el possible per vèncer a la malaltia. Enguany ha organitzat actes per aquest cap de setmana i espera, l’any vinent, fer moltes més activitats el mateix dia 21 de juny.
Aquest diumenge de 10 del matí a una del migdia i a la rambla de Sant Francesc hi haurà una trobada de puntaires.

Acabada la trobada de puntaires es farà un dinar a Cal Figarot. Uns actes organitzats amb el suport de la Confraria Sant Raimon i la Fundació Catalana d’Esclerosi Lateral Amiotròfica Miquel Valls.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: